Παρεμβάσεις 900.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές

Στον Δήμο Καρδίτσας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 15:57

Μια μεγάλη παρέμβαση, η οποία θα αλλάξει την υπάρχουσα πραγματικότητα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Καρδίτσας προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, σχεδίασε και θα εκτελέσει έργα συνολικού ποσού 900.000 ευρώ, τα οποία θα αφορούν τόσο στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο της Καρδίτσας, όσο και σε 20 περιφερειακά Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα. Επίσης η παρέμβαση αφορά και σε συμπληρωματικό εξοπλισμό του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Το έργο που είναι στο στάδιο της δημοπράτησης, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «Φιλόδημος». Σχετικά ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Αλλάζουμε συνολικά τον Δήμο μας. Παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση θα αλλάξουμε την εικόνα του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου της πόλης της Καρδίτσας, αλλά και δεκάδων αθλητικών χώρων της πόλης και των χωριών. Επίσης θα εξοπλίσουμε με επιπλέον όργανα προπόνησης και άλλα το νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Αναβαθμίζουμε έτσι τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής μας. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, για την οποία θα πρέπει να ευχαριστήσω τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος και ενέκρινε το σχετικό κονδύλιο. Επίσης ευχαριστώ τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη που έδωσε τη σύμφωνη γνώμη να συντελεστούν οι παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους. Τέλος, ευχαριστώ τον συμπολίτη μας υπουργό κ. Τσιάρα, για το ενδιαφέρον του στην προώθηση του έργου» κατέληξε ο δήμαρχος.
Η μελέτη συνοπτικά περιλαμβάνει:
* Κατασκευή νέων επιστρώσεων σε όλη την επιφάνεια του χώρου, εκτός των χώρων πρασίνου.
* Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περιφερειακά του γηπέδου ποδοσφαίρου
* Ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ.
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της πλατείας βασίζεται στους άξονες της κίνησης των επισκεπτών, ενώ θα γίνουν και δαπεδοστρώσεις και εγκαταστάσεις πυρασφάλειας.
Επιπλέον η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά σε παρεμβάσεις στα υφιστάμενα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Καρδίτσας, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαιτούμενα σύμφωνα με τις προδιαγραφές χαρακτηριστικά.
Τα γήπεδα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις είναι τα παρακάτω:
1.ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΣΤΕΡΑΣ), 2. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ, 3. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΑΡΗΣ), 4. ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ, 5. ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, 6. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ, 7. ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, 8. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΑΥΡΩΠΟΥ) , 9. ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, 10. ΓΗΠΕΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, 11. ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΡΙΝΗΣ, 12. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 13. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, 14. ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΣΣΟΥ, 15. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΟΥ, 16. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ, 17. ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ, 18. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ, 19. ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ, 20. ΓΗΠΕΔΟ ΞΥΝΟΝΕΡΙΟΥ,

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass