Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποσό 1.880.460 ευρώ για τον Αχελώο

Ευχαριστίες Γ. Κωτσού σε Κ. Καραμανλή για παρεμβάσεις προστασίας των ημιτελών έργων

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2020 15:46

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός που τους τελευταίους μήνες είχε συνεχείς επαφές για το μείζον ζήτημα με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκφράζει την ικανοποίησή του διότι εκδόθηκε η με Aρ.Πρ.: οικ.647/ΚΕ 1013, Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για τη διάθεση ποσού 1.880.460 ευρώ που αφορά σε:


Α) Επείγουσες εργασίες άρσης φερτών υλών από τους ποταμούς Αχελώο και Κουμπουργιανίτικο για την αποφυγή κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και λοιπές κατασκευές ασφάλειας υφιστάμενων ημιτελών κατασκευών στα έργα εκτροπής Αχελώου.
Β) Εφαρμογή Σχεδίου Παρακολούθησης της Ασφάλειας των ημιτελών έργων Φράγματος Συκιάς και Σχεδίου Εντοπισμού και Ενημέρωσης Κινδύνου από πιθανή καταστροφή των προφραγμάτων Συκιάς.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι η κυβέρνησή μας με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εισακούοντας τις εκκλήσεις των φορέων του Νομού Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα, αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των ημιτελών έργων μεταφοράς υδάτων από τον Άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία, τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους εμφάνισης κατολισθήσεων και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή. Η Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, είναι απόρροια στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας που προηγήθηκε μεταξύ τοπικών βουλευτών και φορέων με τα αρμόδια Υπουργεία, με αποκορύφωμα την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Ιανουάριο, υπό τον συντονισμό του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη. Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι η βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ολοκλήρωση των έργων και για την οριστική αντιμετώπιση του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ήδη δρομολογήθηκε η περιβαλλοντική προστασία της περιοχής μας από ακραία καιρικά φαινόμενα, γεγονός που βέβαια εκθέτει ανεπανόρθωτα τους όψιμους κατήγορούς της, οι οποίοι κατά την πενταετή διακυβέρνησή τους την είχαν παντελώς εγκαταλείψει!
Πεποίθησή μου είναι ότι άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες υλοποίησης της μεγάλης δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας προς τους Θεσσαλούς αγρότες για ολοκλήρωση όλων των έργων στον Αχελώο. Εξάλλου αυτό είναι κοινός στόχος όλων των Θεσσαλών βουλευτών της Ν.Δ. και για την επίτευξή του οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς και επίμονες».

 

KAΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)