Ευκαιρία φέτος για οδικά ταξίδια στην Ελλάδα!

Συμβουλές από τους Λαρισαίους travelblogers Γιάννη και Ανδρομάχη *Ποιες διαδρομές προτείνουν και ποια περίοδο

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2020 18:11

Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες έφεραν το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά, οι περισσότεροι από εμάς αρχίσαμε ήδη να σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η πανδημία του κορονοϊού όμως έχει θέσει νέα δεδομένα στις επιλογές μας. Η αποστασιοποίηση έχει

κάνει τους περισσότερους να προσανατολίζονται στα οδικά ταξίδια, τα λεγόμενα «roadtrips». Από πολλούς θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με την επιβίβασή τους σε ένα αεροπλάνο ή καράβι, ενώ με τον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό, η επιλογή αυτή μπορεί να αποδειχθεί αρκετά οικονομική. Αν σκεφτούμε και τη μειωμένη τιμή των καυσίμων και τα οικονομικά προβλήματα που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, τότε ένα οδικό ταξίδι κερδίζει μπόνους στα φετινά καλοκαιρινά μας σχέδια.

Για να πάρουμε μερικές ιδέες πάνω στο ζήτημα αυτό απευθυνθήκαμε στον Γιάννη και την Ανδρομάχη, δύο Λαρισαίους travelblogers που μας «ταξιδεύουν» μέσα από το blog τους Travel See Feel (http://travelseefeel.com/).
* Πού θα ταξιδεύατε φέτος το καλοκαίρι;
- Αν και λατρεύουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι φέτος θα πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα μας και την εγχώρια αγορά. Άλλωστε απέδειξε ότι χειρίστηκε την κρίση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τον λόγο αυτό οι κριτικές από όλο τον κόσμο είναι ιδιαίτερα θετικές. Άλλωστε αφού εμβόλιο δεν υπάρχει και πολλοί είναι εκείνοι που θα διστάσουν να ταξιδέψουν με πλοία και αεροπλάνα, δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για roadtrips!
* Πείτε μας κάποιους εγχώριους προορισμούς που ενδείκνυνται για roadtrips;
- Πραγματικά η χώρα μας ενδείκνυται για τέτοιου είδους ταξίδια και οι ομορφιές που θα συναντήσει κανείς αποζημιώνουν με το παραπάνω. Πέρα από τους θεσσαλικούς προορισμούς, οι οποίοι είναι γνωστοί στους περισσότερους από εμάς, ένα εκπληκτικό roadtrip είναι ο γύρος της Εύβοιας. Θα χρειαστεί να κάνει κανείς αρκετά χιλιόμετρα και πολλές φορές σε δύσκολους δρόμους. Οι παραλίες, όμως, ιδιαίτερα στην πλευρά του Αιγαίου, μοιάζουν με μικρούς ανόθευτους παραδείσους! Ένα ακόμη αγαπημένο roadtrip για εμάς είναι η δυτική πλευρά της Ηπείρου με τα πανέμορφα Σύβοτα, τη γραφική Πάργα και την Πρέβεζα με τον Αμβρακικό. Συνεχίζοντας νοτιότερα μπορεί κάποιος να το συνδυάσει και με μερικές ημέρες στη Λευκάδα που προσεγγίζεται οδικώς. Αν πάλι υπάρχουν αρκετές ημέρες άδειας διαθέσιμες, ο γύρος της Πελοποννήσου είναι ένα μοναδικό roadtrip, για το οποίο έχουν γραφτεί άρθρα μέχρι και στο National Geographic! Για εκείνους, όμως, που επιθυμούν μικρότερης διάρκειας οδικά ταξίδια, η Χαλκιδική και ιδιαίτερα το δεύτερο πόδι διαθέτουν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας αλλά και δύο σχεδόν «εξωτικά» νησιά με νερά Καραϊβικής... τον Διάπορο και την Αμμουλιανή!
Όσο για εκείνους που διακοπές σημαίνει βουνό και δροσιά, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από τα Ζαγοροχώρια! Πέρα από την εκπληκτική ομορφιά και τη γραφικότητα που έχουν αυτά τα χωριά, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές και αρκετά αξιοθέατα μέσα στα οποία και το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου! Σαν δεύτερη επιλογή προτείνουμε ένα μέρος παρθένο ακόμα και ελάχιστα τουριστικό, την ορεινή Ναυπακτία. Η περιοχή είναι ιδανική για φυσιολάτρες κι όσους επιθυμούν εναλλακτικές διακοπές, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με «ξεχασμένους» αλλά εντυπωσιακούς προορισμούς στην ορεινή Ευρυτανία.
* Ποια περίοδο θα επιλέγατε να ταξιδέψετε;
- Ιδανική περίοδος διακοπών δεν υπάρχει. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τις ημέρες άδειας που διαθέτει ο καθένας, από τις καιρικές συνθήκες (ο Ιούνιος του 2018 ήταν ο πιο βροχερός των τελευταίων 45 χρόνων), το budget του καθενός αλλά κι από τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων την περίοδο που επιθυμεί κάποιος να ταξιδέψει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ταξιδεύαμε το διάστημα από 1 έως 19 Αυγούστου που θεωρείται high season.

Του Γιώργου Ρούστα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass