ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ:

Προωθεί προσκυνηματικό τουρισμό και ρομαντικούς γάμους - βαπτίσεις

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 21:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία και του πρωτοσύγκελου κ. Αμφιλόχιου, με ομόθυμη διάθεση συνεργασίας για την Ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής.


Ο Δήμαρχος ανέπτυξε το σχέδιο του Δήμου για δύο θεματικές μορφές τουρισμού με υψηλή οικονομική σημασία, όπως είναι οι ρομαντικοί γάμοι και οι βαπτίσεις, καθώς και ο προσκυνηματικός τουρισμός, με την ανάδειξη των μοναστηριών περιμετρικά της λίμνης ως κύριο προορισμό. Ο κ. Νάνος έθεσε υπόψη του μητροπολίτη κατάλογο των ναών για κάθε κοινότητα, καθώς και την πρόθεση συνεργασίας για εκτύπωση τουριστικών φυλλαδίων προβολής των μνημείων.
Ο Σεβασμιώτατος συμφώνησε με την πρόταση τέλεσης μυστηρίων σε ξωκλήσια και ανέφερε ότι η Εκκλησία θα δώσει σχετική άδεια. Επίσης συμφώνησε στην ανάδειξη και προβολή των θρησκευτικών μνημείων, για τα οποία όπως ανέφερε και η ΙΜΘΦ έχει ξεκινήσει ανάλογη προσπάθεια.
Επίσης ο κ. Νάνος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα συντήρησης των προσκυνηταριών που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού κυκλώματος της λίμνης Πλαστήρα, τα οποία έχουν χρόνια να συντηρηθούν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αισθητική αναβάθμιση και η ανάδειξή τους σε μικρά μνημεία λαϊκής πίστης. Για τον σκοπό αυτό συνεισφέρουν εθελοντικά με ιδέες και προτάσεις, ο αγιογράφος – ζωγράφος κ. Θανάσης Άγγελος και η εκπαιδευτικός Καλών Τεχνών - εικαστικός κ. Χριστίνα Άγγελου.
Τέλος, ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Επιτροπή Τουρισμού, προχωρά στον επανασχεδιασμό όλων των τουριστικών εντύπων. Τα νέα έντυπα σχεδιάζονται με στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστών και τη μετατροπή της λίμνης σε προορισμό τεσσάρων εποχών και όλων των ημερών.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass