Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημερώθηκε για τα ΚΕΠ PLUS

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 15:14

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
 Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος μετείχε σε κλειστή τεχνική συνάντηση για το θέμα της λειτουργίας των ΚΕΠ PLUS στο Gisemi Hub, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στα Τρίκαλα.

Στη συνάντηση αυτή, που δεν ήταν ανοικτή εκδήλωση για το κοινό, πήραν μέρος, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, οι εκπρόσωποι Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και στελέχη του υπουργείου, όπως και η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Παπακώστα, κ.ά.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι, στην Ελλάδα που αλλάζει, τα ΚΕΠ αλλάζουν την εικόνα για το Δημόσιο. Και στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η Αυτοδιοίκηση συνδράμει την επόμενη ημέρα των ΚΕΠ, καθώς «πάρα πολλά μπορούν να γίνουν μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών για τη νέα, σύγχρονη και ψηφιακή Ελλάδα».
Αυτή η Ελλάδα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός κ. Γεωργαντάς, αφορά στα ΚΕΠPLUS, έναν κόμβο πληροφόρησης στα ΚΕΠ, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Αυτές οι δράσεις, εξήγησε ο ίδιος, γίνονται σε τουλάχιστον 12 πόλεις της χώρας, σε 17 δήμους, όπου εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, των παραγωγικών τάξεων, αλλά και ατομικά επιχειρηματίες, έρχονται και μας καταθέτουν τις απόψεις τους για το πού θα θέλουν να συνδράμουμε στην κατεύθυνση, του έργου και της πληροφόρησης.
Σε δηλώσεις επίσης η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του υφυπουργού («άλματα» το χαρακτήρισε) στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής στη διάρκεια της πανδημίας. Ανέφερε επίσης ότι ακολουθούν περισσότερες δράσεις, για ζητήματα που θα έπρεπε ήδη να είναι γεγονός στη χώρα μας.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παριστάμενων για τις αναγκαιότητες και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας που δημιουργείται, με έμφαση στον ρόλο και τον χαρακτήρα των ΚΕΠPLUS για τον επιχειρηματία και τη διευκόλυνσή του. Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το ΚΕΠ στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ενώ ξεναγήθηκε από τον κ. Παπαστεργίου στο control room της Smart Trikala.

Σχετικά Άρθρα