ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ:

Πρώτη συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2020 15:27

ΤΡΙΚΑΛΑ
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και των συναρμόδιων φορέων, αλλά και την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, συνεδρίασε για πρώτη φορά προχθές το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Αργιθέας στο

Ανθηρό.
Ειδικότερα συμμετείχαν στη συνεδρίαση:
ο κ. Στεργίου Ανδρέας Δήμαρχος Αργιθέας, ο κ. Νταουτάς Γιώργος Διοικητής Π.Υ. Νομού Καρδίτσας, ο κ. Φούκας Στέλιος Διοικητής Π.Υ. Μουζακίου, ο κ. Αργυρός Δημήτρης εκπροσωπώντας το Α.Τ. Μουζακίου, ο κ. Γκόζκος Απόστολος εκπροσωπώντας το Δασαρχείο Μουζακίου, η Μηχανικός κα. Τσίγκα Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιατσιάνης Ηλίας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπαλατσούκας Κώστας.
Το θέμα το οποίο συζητήθηκε αφορούσε τόσο στην οργάνωση, στον συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμόδιων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2020, όσο και στη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
Ο Δήμαρχος Αργιθέας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε τους φορείς για την ανταπόκριση, υπογράμμισε τη διάθεση για συνεργασία και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού όλων των υπηρεσιών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο.
Στην εισήγησή του ενημέρωσε για τις μέχρι στιγμής ενέργειες από πλευράς Δήμου και στάθηκε στην επικείμενη πρόσληψη 6 ατόμων (5 εργατών και 1 χειριστή) για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, στους συνεχείς καθαρισμούς αγροτικών δημοτικών δρόμων, κοινόχρηστων χώρων και εσωτερικών μονοπατιών, στην έγκαιρη ενημέρωση που έγινε προς τους πολίτες με ξεχωριστή δημόσια επιστολή για τους καθαρισμούς των οικοπέδων και στη λήψη απόφασης για προμήθεια πυροσβεστικών κρουνών.
Ο κ. Στεργίου μεταξύ άλλων τόνισε την αυξημένη επικινδυνότητα της ορεινής περιοχής της Αργιθέας για δασικές πυρκαγιές, δεδομένης και της γεωγραφικής της θέσης που την καθιστά δυσπρόσιτη, δύσβατη και μεγάλη σε έκταση.
Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αργιθέας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να ενισχυθεί το σχέδιο δράσης πολιτικής προστασίας της περιοχής, εστιάζοντας στην ετοιμότητα προσωπικού και μηχανημάτων. Τέλος, επισήμανε πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να βρίσκονται όλοι σε συνεχή επιφυλακή.
Ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Καρδίτσας συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Αργιθέας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το ισχύον θεσμικό περιβάλλον αναφορικά με την πολιτική προστασία, παρουσίασε αναλυτικά και λεπτομερέστατα το πλαίσιο με βάση το οποίο ενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα και διαβεβαίωσε πως στην περιοχή μας υφίσταται ο ύψιστος βαθμός επιχειρησιακής ετοιμότητας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν διεξοδικά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των παρευρισκομένων φορέων, από τους οποίους επιβεβαιώθηκε πως όλοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και πραγματικά διατεθειμένοι να δράσουν συντεταγμένα όποτε κι εάν χρειαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass