Προγραμματική Συμφωνία ΚΕΔΕ – ΕΕΤΑΑ

Στο επίκεντρο τα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και ΕΣΠΑ 2021-2027

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2020 17:20

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριας μας )
Επί τάπητος μπήκαν δύο σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της αυτοδιοίκησης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Πρόκειται για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσω των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και ΕΣΠΑ 2021-2027, σε συνδυασμό με πρόσθετες δράσεις, ζητήματα, όπως επισημάνθηκε, που προωθεί η ΚΕΔΕ.
Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος Δ. Παπαστεργίου επισήμανε μεταξύ άλλων, πως «η Αυτοδιοίκηση τα κατάφερε και αυτό αναγνωρίζεται. Πέραν του σημαντικού έργου που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, είχαμε καθημερινή δράση σε όλα τα επίπεδα».
«Είμαστε παρόντες σε κάθε νομοσχέδιο με τις προτάσεις μας και καταφέρνουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν.
Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καινούργια πραγματικότητα στην οικονομία και τις επιχειρήσεις των περιοχών μας», τόνισε επίσης ο ίδιος.

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Το ΔΣ συζήτησε αναλυτικά και έλαβε αποφάσεις, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για:
• Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»
Η ΚΕΔΕ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει εκτενής συζήτηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Η ΚΕΔΕ θεωρεί κλειδί για την επιτυχία του, την απλοποίηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων και δράσεων, πάντα με κανόνες διαφάνειας.
• Προγραμματική Συμφωνία ΚΕΔΕ – ΕΕΤΑΑ
Παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ, Ηλία Γιάτσιου, και του διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Σπυρίδωνος η ΚΕΔΕ ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας και τη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής για τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης ενόψει του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.
• Παράταση στη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας
Η ΚΕΔΕ υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει 2μηνη χρονική παράταση της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass