Σε ετοιμότητα οι πρόσκοποι...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 15:50
Από τη συνάντηση στο Δημαρχείο Τυρνάβου Από τη συνάντηση στο Δημαρχείο Τυρνάβου

Σημαντική δουλειά γίνεται τα τελευταία χρόνια από τους προσκόπους του Δήμου Τυρνάβου και για τον λόγο αυτό, αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη του προσκοπισμού, σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δήμαρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα

με τον αρχηγό των Προσκόπων Αμπελώνα κ. Μιχάλη Πιτένη, παρουσία του αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΤ και παλαιό πρόσκοπο με σημαντική παρουσία σε πανελλαδικό επίπεδο διαχρονικά, κ. Γεώργιο Παπαλέξη, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Οι δραστηριότητες των προσκόπων είναι ανεξάντλητες και έτσι μπορούν να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία και τους δημότες της περιοχής Τυρνάβου - Αμπελώνα, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα.
Με αυτό τον γνώμονα ξεκινούν οι παιδαγωγικές προσκοπικές δραστηριότητες, με κοινωνικό χαρακτήρα και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών.
Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί ο εξωραϊσμός του χώρου της Προσκοπικής Εστίας στον Τύρναβο, με τη στήριξη του Δήμου Τύρναβου, όπου πρόθεση των προσκόπων είναι η δημιουργία λαχανόκηπου, με τη συμμετοχή εθελοντών της περιοχής, για την παραγωγή προϊόντων που θα δίνονται σε φορείς του Δήμου, που στηρίζουν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί από τον Δήμο Τυρνάβου ένας προγραμματισμός δράσεων, μαζί με τους προσκόπους και εθελοντές, που αφορούν στη συντήρηση και τον ευπρεπισμό χώρων σε όλες σχεδόν τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου.
«Καλλιεργούμε Αλληλεγγύη», με αυτό το μήνυμα θα πραγματοποιηθούν οι προσκοπικές δραστηριότητες, ώστε να μάθουν τα νέα παιδιά τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και να ευαισθητοποιήσουν τους συνδημότες του Τυρνάβου και του Αμπελώνα στην αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Η προσκοπική ιστορία στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα είναι σπουδαία και μεγάλη. Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και στις δύο πόλεις του Δήμου, οι πρόσκοποι είχαν έντονη κοινωνική παρουσία. Πριν από μερικά χρόνια, κάποιες συγκυρίες και απουσία έμψυχου δυναμικού, έθεσαν σε αναστολή τις προσκοπικές δράσεις στις περιοχές του Δήμου Τυρνάβου. Με τις άοκνες, όμως, προσπάθειες του αρχηγού, Μιχάλη Πιτένη και των βαθμοφόρων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα (που επαναλειτουργεί από το 2012), τη στήριξη όλων των δημοτικών αρχών του Δήμου Τυρνάβου και την υποστήριξη του περιφερειακού εφόρου Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Κόρκα, μπαίνουν οι βάσεις για την έναρξη προσκοπικών δραστηριοτήτων και στην πόλη του Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass