Οχι ανεμογεννήτριες στον Ασπροπόταμο

Τι αναφέρει επιστολή του προέδρου της κοινότητας Χαλικίου Αλεξ. Κίτσου

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 15:42

«Τα βουνά μας τα πήραμε από τους παππούδες μας και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως τα βρήκαμε...» με αυτά τα λόγια κλείνει την επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαλικίου Ασπροποτάμου Αλέξανδρος Κίτσος, τασσόμενος κατά της τοποθέτησης αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα αλλοίωνε την περιοχή που έχει συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και προσελκύει εκατοντάδες φυσιολάτρες, ορειβάτες και ερευνητές, έχοντας μια ήπια τουριστική ανάπτυξη.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην επιστολή: «Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων κατά της τοποθέτησης αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στον τόπο μας και στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου νιώθω χρέος προς τους συγχωριανούς μου να τοποθετηθώ γι’ αυτό το μείζονος σημασίας θέμα.
Το πανέμορφο Χαλίκι Ασπροποτάμου, το αγαπημένο μας χωριό, για όποιον το έχει επισκεφτεί είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και απείρου φυσικού κάλλους έχοντας ανακηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός από το 1978 (ΦΕΚ-594/Δ/78).
Έχει υψηλό δείκτη βιοποικιλότητας και μία μοναδική σύνθεση χλωρίδας και πανίδας. Είναι ένας παρθένος θησαυρός με φυσικό γεωμορφολογικό σχηματισμό και μια αλπική περιοχή υψηλής αισθητικής αξίας. Η ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου και ορεινός όγκος της Νότιας Πίνδου έχει συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.
Στις πανέμορφες βουνοκορφές μας κατά τους θερινούς μήνες (Μάιο έως Οκτώβριο) βόσκουν χιλιάδες αιγοπρόβατα και βοοειδή όντας μία από τις τελευταίες περιοχές της χώρας που αποτελεί πρότυπο νομαδικής κτηνοτροφίας. Η υλοτομία και η γεωργία επίσης συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία.
Τέλος, η περιοχή μας προσελκύει εκατοντάδες φυσιολάτρες, ορειβάτες και ερευνητές έχοντας μία ήπια τουριστική ανάπτυξη αποτελώντας ιδανικό τόπο προορισμού για τους λάτρεις της απλότητας και του φυσικού Περιβάλλοντος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, τάσσομαι ξεκάθαρα κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή μας.
Η καταστροφή που θα προκαλέσει η τοποθέτησή τους είναι ανεπανόρθωτη. Η πολιτεία και οι πολιτικοί μας οφείλουν να ακούσουν την τοπική κοινωνία μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οφείλω να δηλώσω ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό μας.
Τα βουνά μας, τα πήραμε από τους παππούδες μας και οφείλουμε να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως τα βρήκαμε...», καταλήγει η επιστολή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass