«Τουρισμός για όλους» και με δημογραφικά κριτήρια

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 15:28

«Αφ’ ης στιγμής αναγνωρίζεται ως μείζον πρόβλημα η δημογραφική μας συρρίκνωση, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά κατά προτεραιότητα υπέρ των πολυμελών οικογενειών. Η αναγκαιότητα αυτή πρέπει να εμπεδωθεί από όλα τα υπουργεία, αν επιθυμούμε να

αλλάξουμε το σημερινό καταθλιπτικό δημογραφικό τοπίο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, είναι επιβεβλημένο στα φετινά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, που έχουν τριπλάσιο προϋπολογισμό, να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για την ένταξη στον Κοινωνικό Τουρισμό πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.
Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός, με αφορμή τη βαρύτητα του πλήγματος της πανδημίας στον τουρισμό, αναφερόταν στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού, ενώ ζητούσε να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τις πολυμελείς οικογένειες στην κατεύθυνση των προτάσεων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (06.05.20) και της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (11.05.20). Μεταξύ των προτάσεων ήταν η άρση του περιορισμού τής ανά διετίας χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού και η δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Στην απάντησή του ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ότι «το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους, ώστε να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα από τον Ιούλιο έως και το τέλος τ.έ. Στόχος του εν λόγω προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, είναι τόσο η επιδότηση διακοπών (μέσω e-voucher), με εισοδηματικά κριτήρια, όσο και η ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Μέσω αυτού, θα επιδοτηθεί η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, που δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων. Οι δικαιούχοι του προγράμματος και τα ωφελούμενα μέλη των οικογενειών τους θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ορισμένο αριθμό διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα σ’ όλη την Επικράτεια.
Επιπροσθέτως, σχετικά με την ένταξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, σας αναφέρουμε ότι πάντοτε υπήρχε μέριμνα για τις ως άνω κατηγορίες στα προαναφερθέντα προγράμματα. Αναμφίβολα, το Υπουργείο Τουρισμού που εκπονεί τον σχεδιασμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τη συμμετοχή αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας. Σημειώνεται επίσης ότι δεν γίνεται μείωση του ποσού που δικαιούται το εξαρτώμενο μέλος σε σχέση με τον κύριο δικαιούχο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, έτσι μια πενταμελής οικογένεια θα έχει όφελος πενταπλάσιο από έναν μεμονωμένο δικαιούχο. Τόσο η σχετική ΚΥΑ 9022/16.06.2020 (Β’ 2393) όσο και η Δημόσια Πρόσκληση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass