Χρ. Κέλλας: Οι λίγοι δεν θα ταλαιπωρούν τους πολλούς

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2020 16:02

«Είμαστε υπέρ της εργασίας, υπέρ του δικαιώματος της ελεύθερης και της αυθόρμητης διαμαρτυρίας κάθε κλάδου που θέλει να γνωστοποιήσει τα αιτήματά του στην κοινωνία. Με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις το δικαίωμα αυτό προστατεύεται, ενώ

παράλληλα αντιμετωπίζεται το φαινόμενο, που συμβαίνει σχεδόν καθημερινά στην πρωτεύουσα, λίγα άτομα να διαδηλώνουν και να παραλύει το κέντρο, ο κόσμος να μην μπορεί να πάει στη δουλειά του και, βέβαια, στο τέλος της διαδήλωσης κάποιοι να σπάνε τα μαγαζιά».
Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις, προσθέτοντας:
«Το νομοσχέδιο ενσωματώνει μεγάλο μέρος των προτάσεων επιτροπής, που είχε συστήσει το 2012 ο κ. Καμίνης, στην οποία συμμετείχαν οι καθηγητές κ. Αλιβιζάτος και Μανιτάκης. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».
Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στο «δικαίωμα όσων υφίστανται ζημιές στα μαγαζιά τους από διαδηλώσεις να αποζημιώνονται», σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για τον υποχρεωτικό ορισμό υπεύθυνων-οργανωτών για κάθε συγκέντρωση.
Ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προετοιμάζει και νέο «πακέτο» μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει πιθανότατα τη μείωση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς), τη μείωση του ΦΠΑ κατά 13% στις μεταφορές και σε όσα είδη εστίασης δεν έχουν υπαχθεί στον συντελεστή, τις οκτώ δόσεις φόρου εισοδήματος και τις έξι για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί τα 32 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΕΣΠΑ, που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία, καταλήγοντας στις αισιόδοξες προβλέψεις για βιώσιμη ανάπτυξη το 2021 και το 2022.
Τέλος, σε σχέση με την προκαταρκτική εξέταση για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, επισήμανε ότι συμπεριφορές, όπως διώξεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις και οι χαρακτηρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου ως «μαγαζιού» από υπουργούς τής τότε Κυβέρνησης παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass