Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιξαν τα ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 19:54

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών των Λουτρών Σμοκόβου μπορεί ν’ απολαύσει το κοινό τα οποία λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Η επίσημη έναρξη και τα εγκαίνια της λουτρικής περιόδου 2020 πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουλίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων πολιούχων των Λουτρών στην όμορφη πλατεία των Λουτρών Σμοκόβου.
Της τελετής χοροστάτησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος μετά του πατέρα Δημ. Τσιγκινού και άλλων ιερέων .
Παρευρέθηκαν ο προέδρος του Δ.Σ κ. Δημοσθένης Κατσής, ο κ. Νικ. Ντίτορας Διαχ. Αποκεντρ. Δ/σης Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ.Ελλαδας, ο κ. Νικ. Καραγιάννης θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοιν. Πρόνοιας, ο κ. Κων. Κουσκούκης καθ. Δερματολογίας και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.Ο κ. Κατσής μίλησε για την μεγάλη ιστορία των λουτρών καθώς και για την κατάσταση του σήμερα. Επίσης ο θεματικός αντ/ρχης κ. Νικ. Καραγιάννης εξήρε το έργο που γίνεται στα Λουτρά και δήλωσε την αμέριστη βοήθεια από πλευράς της Περιφέρειας. Ακόμη ο κ. Ντίτορας εξήρε τη φυσική ομορφιά του χώρου και τόνισε τη συνεισφορά του προσωπικού στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ειδικά των ηλικιωμένων. Τέλος ο κ.Κουσκούκης ως ιατρός και ειδικός στην Ιαματική Ιατρική αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία των ιαματικών νερών Σμοκόβου, ειδικά στην εισπνευσοθεραπεία, αναφέροντας ότι είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη!

Σχετικά Άρθρα