Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 15:48

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις διοργανώνει την Τετάρτη 8 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες «Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για τον περιορισμό

και ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε κάθε περίοδο, αφού πήραν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που χρειάστηκαν και απαίτησαν οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο και η ευρωπαϊκή ένωση, αφού φτωχοποίησαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν τα ...επιτεύγματά τους ελπίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους» και συνεχίζει λέγοντας ότι «Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια διαρκής κλιμάκωση στα μέτρα καταστολής των αγώνων, η οποία συνεχιζόταν χωρίς να διαταράσσεται από την κυβερνητική εναλλαγή. Έτσι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για το χτύπημα της απεργίας , προχώρησε σε απαγόρευση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς και θέσπισε ως ιδιώνυμο αδίκημα την συμμετοχή σε αυτές.
Με τη σειρά της η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με το έν λόγω νομοσχέδιο επαναφέρει εποχές αλήστου μνήμης, αξιοποιώντας χουντικά διατάγματα καθώς πια η αστυνομία θα καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις κάθε διαδήλωσης θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς, ενώ θα μπορεί να αποφασίζει μέχρι και τη διάλυσή της. Και βέβαια ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση για όποιον «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»! Προβλέπει ακόμη τη δημιουργία μηχανισμού κατά της ριζοσπαστικοποίησης («Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας») που θα υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την καθιστά πρακτικά ποινικά κολάσιμη».
«...Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα βάλουν στα δικά τους καλούπια το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Την ίδια στιγμή που αφήνουν εντελώς αχαλίνωτη τη δράση και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας στους χώρους δουλειάς , χτυπώντας και καταργώντας κατακτήσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους από αυτήν» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και να στέλνεται το μήνυμα πως «Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει τους αγώνες τους στον γύψο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass