Νέο σύστημα άρδευσης για 6.700 στρ. στο Μελισσοχώρι Σοφάδων

Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 15:33

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Την ολοκλήρωση του ημιτελούς αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου του Δήμου Σοφάδων καθώς και την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη

δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σοφάδων.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας, και ειδικότερα η ολοκλήρωση. Οι αντλίες και οι ηλεκτροκινητήρες αντικαθιστούνται από νέους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος. Έτσι ο χώρος του αντλιοστασίου (οικίσκου) ανασχεδιάζεται με τοποθέτηση δύο νέων αντλιών και δύο νέων ηλεκτροκινητήρων, ενώ τοποθετούνται και οι αγωγοί προσαγωγής, διατομής DN355, για τη μεταφορά του αρδευτικού νερού προς το αγρόκτημα Μελισσοχωρίου.
Οι αγωγοί άρδευσης (Αγωγός 1 και Αγωγός 2) θα είναι υπόγειοι και θα κατασκευαστούν εντός τάφρου (ορύγματος) που θα πληρωθεί με τα υλικά εκσκαφής. Οι αγωγοί από τη θέση του αντλιοστασίου θα οδεύουν προς τα δυτικά και στο όριο μεταξύ των αγροκτημάτων Μελισσοχωρίου και Λουτρού έχοντας τις απαραίτητες εξόδους νερού (στόμια) με βάνες απ’ όπου το νερό διά βαρύτητας θα ρέει σε υφιστάμενες χωμάτινες τάφρους (προς τα βόρεια). Στις θέσεις αυτές κατασκευάζονται τυπικά φρεάτια δικλείδων και από τους αγωγούς προσαγωγής θα παροχετεύεται νερό σε διατομή DN225 (υπάρχει και η αντίστοιχη δικλείδα). Η έκταση που θα εξυπηρετηθεί από το διπλό αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου ανέρχεται περίπου σε 6.700 στρέμματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass