Προτάσεις έργων 90 εκατ. ευρώ στο «Πράσινο Ταμείο»

ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 22 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:17

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 -2020» του Πράσινου Ταμείου.


Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθεισών προτάσεων ανέρχεται σε 90.715.880,03 € (μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων).
Ο συνολικός αριθμός Δήμων που υπέβαλαν προτάσεις είναι 172, ενώ των προτεινόμενων έργων / υποέργων είναι 197.
Από τη Θεσσαλία υποβλήθηκαν 22 προτάσεις από τους Δήμους: Λαρισαίων, Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών, Φαρσάλων, Μουζακίου, Σοφάδων, Παλαμά, Βόλου, Αλμυρού, Φαρκαδόνας, Αργιθέας, Τρικκαίων, Νοτίου Πηλίου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Ρήγα Φεραίου.
Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν μέσα στο προσεχές τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι για τους Δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β’ φάση του ίδιου Προγράμματος, ύστερα από Απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είχε συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, στις 2.12.2019, είχε αρχική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας την 8η.5.2020, αλλά κατόπιν συνεννόησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Παπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26.6.2020, ώστε να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους με δεδομένα τα έκτακτα μέτρα που προέκυψαν για την αποτροπή διάδοσης του covid-19.
Το Πράσινο Ταμείο, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί «τους Δήμους όλης της χώρας, Δημοτικές Αρχές, Συνεργάτες, Τεχνικές Υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους», αναφέροντας επίσης ότι «η Πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης και θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ώστε οι πολίτες να βλέπουν μετρήσιμο έργο και βελτίωση των όρων της καθημερινότητας στις γειτονιές τους».
Πηγή: airetos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass