Εναέριος χορός στη λίμνη Πλαστήρα

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 17:39

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Για πρώτη φορά στα χρονικά διοργανώνεται σήμερα στις 6:00 μμ στη Λίμνη Πλαστήρα (πλαζ Πεζούλας), ένα μοναδικό event που θα προβάλλει την περιοχή μας στο πανελλήνιο και διεθνώς!


Πρωταγωνίστρια θα είναι η performer Δρ. Λίλα Ζαφειρούδη η οποία αιωρούμενη από ένα αερόστατο περίπου στα 1.000 μέτρα υψόμετρο θα κάνει aerialdance με τα πολύχρωμα πανιά της στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο πάνω από τη λίμνη.
Παράλληλα, το μουσικό συγκρότημα Fortissimo Electric String Quartet με τα «εκρηκτικά» βιολιά του θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση.
Το event τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Κωστής Νούσιος, ο αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Απόστολος Θέος, ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστας Λαμπρόπουλος και ο συντονιστής της διοργάνωσης κ. Γιώργος Γιαννάκης εξήγησαν τους στόχους αυτής της πρωτότυπης εκδήλωσης, συνεπικουρούμενοι από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νίκο Καραγιάννη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κώστα Γαϊτανίδη και τον υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕ κ. Γιώργο Στεργιούλη.

 

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε για το event ότι για πρώτη φορά γίνεται αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επίδειξη ενός νέου χορού με τη χρήση αερόστατου πάνω από τα νερά της λίμνης ο οποίος θα συνοδεύεται από μουσικό σύνολο.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η διοργάνωση καταδεικνύει έναν τρόπο επαναπροσδιορισμού της προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής Λίμνη Πλαστήρα με επίκεντρο τον τουρισμό εμπειρίας που η περιοχή μπορεί να προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες. Επίσης, αποτελεί και μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας για τους πολίτες οι οποίοι αυτή την περίοδο βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον όμως, δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος, δηλαδή ότι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα και στις μέρες μας η μεταφορά νερού από τον Αχελώο, πρέπει να προχωρούν και να ολοκληρώνονται. Φανταστείτε - αναρωτήθηκε ο κ. Αγοραστός – τι θα ήταν η περιοχή εδώ εάν δεν είχε κατασκευαστεί η Λίμνη Πλαστήρα!
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παραγωγής τηλεοπτικών γυρισμάτων από τους Artistic Nerds (pfotograpfyandcin-ematography) για λογαριασμό της Explore DMC για την προώθηση του ορεινού τουρισμού και ειδικότερα του τουρισμού εμπειρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass