Οι βροχές… διέκοψαν την άρδευση!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 16:32

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Το μπουρίνι της 5ης Ιουλίου και οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, επέβαλαν τη διακοπή της παροχής νερού στα αρδευτικά δίκτυα του Νομού Καρδίτσας, αλλά και μια σειρά παρεμβάσεων σε φράγματα και υπερχειλίσεις από το άτυπο Συντονιστικό Όργανο του Νομού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και βέβαια για την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων αποθεμάτων στις Λίμνες Πλαστήρα και Σμοκόβου.


Όμως, επειδή για μια εβδομάδα περίπου (από 5/7 έως 11/7), τα δίκτυα ήταν άδεια από νερό και στη συνέχεια η παροχή (σταδιακά αυξανόμενη) και οι αγροτικές εργασίες στα χωράφια με χρήση υδάτων ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε μεγάλο αρδευτικό πρόβλημα στα καταληκτικά σημεία του δικτύου στον Δήμο Παλαμά.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παραγωγών, ιδιαίτερα στον Παλαμά, στα Καλυβάκια, στο Μάρκο και στον Κοσκινά για την αδυναμία τους να ποτίσουν τις καλλιέργειες, ωστόσο από χθες Τετάρτη 15/7/2020 η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.
Η παροχέτευση υδάτων από τη Λίμνη Πλαστήρα αυξήθηκε στο 1.500.000 κ.μ. ημερησίως και τα ποτάμια Μέγας και Καλέντζης έχουν νερό, ενώ γεμίζει και ο Ιταλικός.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος και ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου πραγματοποίησαν περιοδεία στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά αρδευτικά ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Θανάσης Μαρκινός δήλωσε ότι «η καθυστέρηση πλήρωσης των ποταμών και καναλιών που υπάρχει αυτή την περίοδο είναι φαινόμενο που παρατηρείται πάντα μετά από διακοπή ημερών της παροχής λόγω βροχοπτώσεων. Όλοι μας όμως (οι αρμόδιοι φορείς), εργαζόμαστε εντατικά ώστε η διάρκειά του να μειωθεί και η ομαλότητα να επανέλθει το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε».
Σημειώνεται ότι η στάθμη των υδάτων στη Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στα 787,75 μέτρα, ενώ το οικολογικό όριο είναι τα 785 μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass