Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία «ΛΑΣΥ» Παλαμά για το αρδευτικό πρόβλημα

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 15:41

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Σε καταγγελία για το αρδευτικό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή του Δήμου Παλαμά προχώρησε η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της τα παρακάτω:


«Η Λαϊκή Συσπείρωση Παλαμά καταγγέλλει δημοσίως τη Δημοτική Αρχή, την μείζονα μειοψηφία και όλους τους συνυπεύθυνους φορείς, για την απαράδεκτη κατάσταση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εξασφαλισθεί η άρδευση των αγροτικών εκτάσεων του Παλαμά.Καταγγέλλουμε ανοιχτά τον εμπαιγμό και τα μεγάλα λόγια, τα οποία είναι κάλπικα, διότι για ακόμη μια φορά στην πράξη αποδεικνύεται ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο προϋπολογισμός και τα έργα δεν εστιάζουν στην υλοποίηση υποδομών για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε θέσει επανειλημμένα τη θέση μας για την κατασκευή μόνιμων θυροφραγμάτων. Επίσης έχουμε καλέσει την εκάστοτε δημοτική αρχή να διεκδικήσει πόρους από την κυβέρνηση για την υλοποίηση σημαντικών και ουσιαστικών έργων άρδευσης στο Δήμο Παλαμά. Έτσι για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η πολλή μεγάλη σημασία που έχει το αίτημα της παράταξής μας και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, για την ολοκλήρωση του έργου μερικής μεταφοράς νερών από τον άνω ρου του Αχελώου. Απέναντι στα ζητήματα αυτά φέρουν σημαντική ευθύνη οι κυβερνήσεις με τον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας διαχρονικά και οι δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι των οποίων μάλιστα επιδίδονται σε «κοκορομαχίες» ή χύνουν «κροκοδείλιαδάκρυα».
Ωστοσο όμως δεν έπραξαν και δεν πράττουν τίποτα για την αντιμετώπιση του αρδευτικού ζητήματος της περιοχής. Άραγε θα ποτιστουν φέτος οι καλλιέργειες; Ζητάμε άμεση απάντηση και συγκεκριμένους χειρισμους που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα». Την καταγγελία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αριστοτέλης Πολυγένης, Βασίλης Μητράκος και ο κ. Γιώργος Χαλβατζάρας, μέλος τοπικού συμβουλίου Παλαμά.

Σχετικά Άρθρα