Διαβούλευση για αξιοποίηση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων

Συνάντηση στελεχών της ΣΕΚ με Βορίδη

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2020 15:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (Σ.Ε.Κ.) και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για την αξιοποίηση όλων των Κέντρων Γενετικής Βελτίωσης Ζώων της

χώρας, με αυτό που εδρεύει στην Καρδίτσα να προτείνεται για την πιλοτική εφαρμογή του όλου πρότζεκτ.
Ειδικότερα, o Καρδιτσιώτης Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Διδάγγελος δήλωσε ότι η πρώτη ουσιαστική συζήτηση έγινε με τον κ. Βορίδη την περασμένη Τετάρτη 15/7/2020 στο Γραφείο του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Κ. κ. Π. Πεβερέτος, ο έτερος Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Τσομπάνος και ο Διευθυντής του Υπουργικού Γραφείου κ. Θεοδόσης Αθανασάς.
Όπως είπε ο κ. Διδάγγελος, εξετάστηκαν διεξοδικά όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για να αρχίσει η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη γενετική βελτίωση των ντόπιων φυλών της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Κεντρική επιδίωξη θα είναι η βελτίωση της ποιότητας των ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους στις διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, τέθηκε και ο μεγάλος στόχος της απόκτησης ονομασίας προέλευσης ώστε να αναπτυχθεί ένα πολύ ισχυρό πλαίσιο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας τους, που θα ανεβάσει το επίπεδο συνολικά του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο Σ.Ε.Κ. έχει έτοιμη μελέτη του καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Ανδρέα Γεωργούδη για τη γενετική βελτίωση των ζώων.
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης θα συγκαλέσει σύντομα ευρεία σύσκεψη στο ΥΠ.Α.Α.&Τ. για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις δεδομένου ότι - όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο προεδρείο του Σ.Ε.Κ. - στα Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης Ζώων διατίθενται κάποια εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τη λειτουργία τους και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ανταπόδοση στην ελληνική οικονομία.
Τέλος, ο κ. Διδάγγελος στη συνάντηση μίλησε στον Υπουργό για το Κ.Γ.Β.Ζ. Καρδίτσας και την ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως καθώς υλοποιεί εδώ και χρόνια δράσεις γύρω από το «καραγκούνικο πρόβατο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass