Νέα, περιφραγμένη φυτεία χασίς

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 57ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ 26ΧΡΟΝΟΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 15:44

Μια ακόμη και μάλιστα περιφραγμένη φυτεία χασίς, η 3η το τελευταίο διάστημα, εντοπίσθηκε σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αυτή τη φορά στο Νεοχώρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο στοχευμένων

δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η προαναφερόμενη φυτεία κάνναβης, όπου χθες το πρωί κατελήφθη ο δράστης να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις και συνελήφθη.
Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 736 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και διάφορα καλλιεργητικά σύνεργα (δοχείο, τσαπί, φτυάρι, ψαλίδι).
Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντα καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χλωρά φύλλα κάνναβης, βάρους 25,1 γραμμαρίων και αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, βάρους 4,1 γραμμαρίων.
ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ
Στο ίδιο πλαίσιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εντοπίστηκε άλλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στα Καλύβια Τρικάλων. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «για την υπόθεση συνελήφθη στην ίδια περιοχή, ένα άτομο, κατηγορούμενο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε φυτεία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δασώδη περιοχή, αποτελούμενη από 21 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,8 μέτρα και χθες το μεσημέρι κατελήφθη ο δράστης να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις.
Τα προαναφερόμενα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κλώνων, φύλλων και σπόρων κάνναβης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (μετασχηματιστές, σύστημα εξαερισμού, νάιλον, υγρό λίπασμα κ.α.), καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα». Οι δυο συλληφθέντες, ένας 57χρονος και ένας 26χρονος θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass