Νέα μηχανήματα για τον ΣΜΑ Τρικάλων

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας * ΔΕΥΑΤ: Σημαντικό έργο για τα όμβρια ύδατα της Μπάρας

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2020 15:00

Προχωράνε σε σύμβαση δύο νέα έργα προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες του Σταθμού Μεταφόρτωση Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων, με χρηματοδότηση 280.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την προμήθεια ημιρυμουλκούμενου οχήματος με συμπίεση, προϋπολογισμού 196.000 ευρώ, καθώς και πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 84.750 ευρώ.


«Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με διακριτό πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε με ταχύτητα στο ευρωπαϊκό green deal για βιώσιμη, ανθεκτική, πράσινη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε τομείς και έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συμπληρώνουμε και βελτιώνουμε τις υποδομές του ΣΜΑ Τρικάλων, η λειτουργία του οποίου οδηγεί σε αξιόπιστη λύση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία. Προστατεύουμε το περιβάλλον, μειώνουμε το λειτουργικό κόστος του Δήμου για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, μειώνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων εντός του ΧΥΤΑ Τρικάλων» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) πρόκειται να κατασκευαστεί σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων στην τοπική κοινότητα Ριζαριού, εκτός σχεδίου πόλεως, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τη μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Τα νέα μηχανήματα
Συγκεκριμένα, μετά τη διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού Λειτουργίας της Μεταφόρτωσης» από το Δήμο Τρικκαίων, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης, και την υποβολή των στοιχείων του στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και έγκριση προώθησης σύναψης δύο συμβάσεων για ισάριθμα είδη, με τους αναδειχθέντες αναδόχους στον διαγωνισμό. Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. μέσω του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το Έργο εντάσσεται στις Δράσεις της Α’ Χρηματοδοτικής Προτεραιότητας του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Θεσσαλίας και συμβάλλει στην επίτευξη των περιφερειακών και εθνικών στόχων για τα στερεά απόβλητα.
ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΑΣ
Εν τω μεταξύ διπλό έργο για τα όμβρια και ακάθαρτα νερά της Μπάρας, που για χρόνια ταλαιπωρεί την περιοχή, υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, για το γνωστό πρόβλημα στην περιοχή κοντά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 226.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική επιχείρηση προωθεί συνεχώς λύσεις και βελτιώνει ζητήματα ύδρευσης κα αποχέτευσης στον Δήμο Τρικκαίων.
Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν βελτιώσεις στα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων της περιοχής Μπάρας Τρικάλων με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους. Έτσι, θα ανακουφιστεί η περιοχή, ειδικά κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass