Κορονοϊός: 8 κρούσματα στη Λάρισα, «θετικοί» 5 γιατροί

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ * ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2020 21:26

Η ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, επισημάνθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με τη συμμετοχή στελεχών φορέων της δημόσιας υγείας, αλλά και εκπροσώπων

της επιστημονικής κοινότητας.
Σύμφωνα με τη χθεσινή, γεωγραφική κατανομή της επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ από τα 121 επιπλέον κρούσματα στη χώρα, τα 8 αφορούν στη Λάρισα, η πλειοψηφία των οποίων – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - είναι γιατροί.
Χθες, μετά την ειδικευόμενη γιατρό του ΠΠΓΝΛ, θετικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκαν και άλλοι δύο ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εξέλιξη που οδήγησε τη Διοίκηση του Ιδρύματος στην απόφαση να προχωρήσει σε προληπτικές απολυμάνσεις κλινικών, ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις επαφών και των τριών ειδικευομένων γιατρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετικοί στον κορονοϊό είναι συνολικά πέντε γιατροί (οι τρεις εκ των οποίων σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα την ειδικευόμενη), μια φοιτήτρια και δύο ακόμα πολίτες, οι επαφές των οποίων επίσης ιχνηλατούνται.
Χθες, επίσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας πραγματοποίησαν 70 ελέγχους βεβαιώνοντας πρόστιμο 150 ευρώ σε 6 πολίτες (από 27 σε όλη τη Θεσσαλία) για τη μη χρήση μάσκας, ενώ τσουχτερό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επέβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Λάρισας σε Λαρισαία για τη μη χρήση μάσκας, ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο.
«ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΣ»
«Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι μακρύς. Ο Covid-19 δεν πάει διακοπές. Ουδείς είναι άτρωτος» τόνισε ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη, του περιφερειακού συμβούλου και διευθυντή ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολου Κομνού, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνου Γιαννακόπουλου, της επικεφαλής των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία, Ράνιας Πινακά και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Μιχαλάκη.
Η σύσκεψη αφορούσε στον καλύτερο συντονισμό υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με τον κ. Αγοραστό σε δήλωσή του να υπογραμμίζει πως «χρειάζεται όλοι να προσέχουμε. Να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης.
Αυτά είναι τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον Covid-19. Η χρήση μάσκας είναι σύμβολο αλληλεγγύης. Είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της σε ανοιχτούς χώρους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε γρήγορες ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τις Υπηρεσίες της και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ. Θωρακίζουμε τα Νοσοκομεία και ενισχύουμε τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό. Έχουμε σε εξέλιξη επικοινωνιακή καμπάνια για την ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και διαβούλευση με την επιστημονική μας ομάδα, τον ΕΟΔΥ και όλους όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της κρίσης. Εντατικοποιούμε το έργο των Ελεγκτικών Μηχανισμών. Με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε γρήγορα, σωστά και αξιόπιστα αποτελέσματα και να μειώσουμε τη διασπορά του κορονοϊού» κατέληξε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκε χθες πως εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 346 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.
Οι 27 παραβάσεις αφορούσαν στη Θεσσαλία, εκ των οποίων οι 6 στη Λάρισα, μετά από 70 ελέγχους στον νομό.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass