Αλλαγή σχεδίου στη Λεωφόρο Καραμανλή για διάβαση πεζών

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΘΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ * ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 21:18
Με παρέμβαση και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ντίνου Διαμάντου  δόθηκε λύση στο αίτημα κατοίκων των Πυροβολικών που ζητούσαν  αλλαγή θέσης σε διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Καραμανλή Με παρέμβαση και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ντίνου Διαμάντου δόθηκε λύση στο αίτημα κατοίκων των Πυροβολικών που ζητούσαν αλλαγή θέσης σε διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Καραμανλή

Παράδειγμα αγαστής συνεργασίας τοπικών αρχών, αποτελεί η άμεση επίλυση αιτήματος κατοίκων που διαμένουν σε οικισμό κατά μήκος της Λεωφόρου Καραμανλή, οι οποίοι ζητούσαν την αλλαγή θέσης της διάβασης πεζών στην οδό, στο ύψος της συνοικίας

Πυροβολικών, στο πλαίσιο των έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στη Λεωφόρο.

Οι κάτοικοι έλαβαν τη θετική απάντηση των εμπλεκόμενων φορέων επιτόπου στον δρόμο όπου και συγκεντρώθηκαν χθες, προκειμένου να στηρίξουν την άποψή τους, ζητώντας τη συμβολή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών κ. Κωνσταντίνου Διαμάντου.
Ο αντιδήμαρχος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά τους, λόγω και της επείγουσας κατάστασης, καθώς τα έργα προχωρούν, πραγματοποίησε αυτοψία χθες στο υποδεικνυόμενο από τους κατοίκους σημείο διάβασης πεζών, στη συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Ελικώνος, μαζί με την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων κα Ευαγγελία Αργυροπούλου και αφού συμφώνησε με το αίτημά τους, ήρθε σε επαφή τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που χρηματοδοτεί το έργο, όσο και με τον εργολάβο, ζητώντας την ικανοποίησή του.
Μετά από έρευνα και μέσα από άμεση και αποδοτική συνεργασία του αντιδημάρχου με την αν. διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σταυρούλας Καρρά, που είναι αρμόδια για το έργο, καθώς και του εργολάβου κ. Θάνου Σανίδα με τους συνεργάτες του, συμφωνήθηκε η μετατόπιση της διάβασης πεζών που αποτυπώνεται στο σχέδιο της μελέτης του έργου, στη νέα προτεινόμενη από τους κατοίκους θέση, στο ύψος της οδού Ελικώνα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η προβλεπόμενη διάβαση πεζών, ήταν να κατασκευαστεί κοντά στον κόμβο του 303 ΠΕΒ, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από την περιοχή του οικισμού, όπου δεν εξυπηρετεί καθόλου τους κατοίκους της.
Σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο «πρόκειται να γίνει μια νέα διάβαση με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές πλήρους και ασφαλούς προσβασιμότητας για τους κατοίκους της περιοχής, με ράμπα, διαγράμμιση, όδευση τυφλών, φωτεινούς σηματοδότες με κομβίο κ.λπ.
Προσωρινά δε, για το επόμενο μικρό διάστημα θα δημιουργηθεί και μια ασφαλής διάβαση από τον εργολάβο για τις ανάγκες των κατοίκων μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο».
Το αίτημα για αλλαγή της θέσης της διάβασης πεζών στη Λεωφόρο Καραμανλή, στο ύψος των Πυροβολικών, κατατέθηκε από τις 40 περίπου οικογένειες που διαβιούν στον οικισμό.
Τα παιδιά τους κατά τη σχολική περίοδο, διασχίζουν τη Λεωφόρο Καραμανλή για να μεταβούν στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ καθημερινές είναι οι ανάγκες κίνησης για υπερήλικες και ΑμεΑ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ
Οι κάτοικοι, δράττοντας χθες την ευκαιρία της παρουσίας του αντιδημάρχου στον οικισμό, συζήτησαν μαζί του μεταξύ άλλων και για την ανάγκη να διαμορφωθεί σε κεντρικό σημείο του ένας κοινόχρηστος χώρος.
Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι στο κέντρο του οικισμού υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως χώρος στάθμευσης και ζήτησαν τη μετατροπή του σε πλατεία.
Ευήκοα ώτα βρήκαν στον αντιδήμαρχο, ο οποίος δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για αποχαρακτηρισμό του χώρου σε κοινόχρηστο, καθώς και να εντάξει στα σχέδια του Δήμου Λαρισαίων τη δημιουργία πλατείας.
Παράλληλα ζήτησαν την παρέμβασή του για τη σύνδεση του οικισμού με το φυσικό αέριο, καθότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν κάνει αιτήσεις σύνδεσης που δεν ικανοποιήθηκαν, καθώς τα έργα του δικτύου παροχής φυσικού αερίου σταμάτησαν στον κόμβο του 303 ΠΕΒ.
Ο κ. Διαμάντος σε άμεση επικοινωνία του με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνήσει το αίτημα των κατοίκων του οικισμού, καθώς και την προοπτική να γίνουν έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για τη σύνδεσή τους.

Της Λένας Κισσάβου

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass