«Αφού θα έπαιρνε απορριμματοφόρα από «Φιλόδημο» γιατί επέμενε για δάνειο;»

*Ρωτάει η Ρένα Καραλαριώτου τη Δημοτική Αρχή *Θα εισηγηθεί την αναστολή της απόφασης για «leasing»

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 17:02

Την αναστολή της απόφασης για την προμήθεια οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων με «leasing» (χρηματοδοτική μίσθωση) θα εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένα Καραλαριώτου.


Καταγγέλλει τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη πως «πιάστηκε ψευδόμενος» καθώς «στη γραπτή του εισήγηση, όσο και στην τοποθέτησή του εντός της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρόταση του δανείου για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας, υποστήριξε πως δεν επίκεινται προγράμματα χρηματοδότησης που να αφορούν στην ανανέωσή του», γεγονός που όπως ισχυρίζεται η κ. Καραλαριώτου, έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων από το Υπουργείο Εσωτερικών, με 1.155.000 ευρώ για την προμήθεια επτά απορριμματοφόρων, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
Αναλυτικότερα η κ. Καραλαριώτου δηλώνει: «Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία χρηματοδοτείται ο Δήμος Λαρισαίων με το ποσό των 1.155.000 ευρώ για την προμήθεια επτά απορριμματοφόρων, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, δεν δικαιώνει απλά την απόφασή μας να καταψηφίσουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για το δάνειο των 4.000.000 ευρώ, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Καλογιάννη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είπε ψέματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, τοποθετούμενη απέναντι στην πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χορήγηση δανείου, ύψους 4.000.000 ευρώ, υποστήριξα επίσημα πως σύντομα επίκεινται προσκλήσεις προγραμμάτων, με τις οποίες ο Δήμος Λαρισαίων θα μπορούσε να εξασφαλίσει τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μπορούσε να τα δώσει από τα ανταποδοτικά σε βάθος τριετίας.
Ο κ. Καλογιάννης, αντιθέτως, τόσο στη γραπτή του εισήγηση, όσο και στην τοποθέτησή του εντός της συνεδρίασης υποστήριξε πως δεν επίκεινται τέτοια προγράμματα και συνεπώς δεν θα μπορούσε ο Δήμος να περιμένει έως και δυο χρόνια για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας.
Λίγες μόνο μέρες μετά την απόρριψη του δανείου και όχι δύο... χρόνια, ο κ. Καλογιάννης πιάστηκε ψευδόμενος. Αποκαλύπτεται πως είπε ψέματα στους Λαρισαίους πολίτες.
Αφού τα στελέχη της δημοτικής αρχής γνώριζαν πως θα αντλήσουν χρήματα, γιατί ήθελαν γρήγορα και επιτακτικά να προχωρήσουν στη σύναψη δανείου, φορτώνοντας τους Λαρισαίους με τόκους;
Γιατί ήθελαν πάση θυσία να προχωρήσουν στη λήψη του συγκεκριμένου δανείου;
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέσουμε εκ νέου το θέμα του leasing και θα εισηγηθούμε να μην προχωρήσει η διαδικασία. Η δημοτική αρχή οφείλει να απολογηθεί και να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια, απαντώντας επιτέλους στο βασικό ερώτημά μας:
Ποια είναι η αλήθεια για τα οικονομικά του Δήμου;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass