Ψύχραιμοι στην «καραντίνα» οι Αμπελωνίτες

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ- ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΡΩΓΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 20:06
Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμπελώνα Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμπελώνα

Πρωτόγνωρα αλλά αναγκαία, σύμφωνα με τις αρχές, τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στον Δήμο Τυρνάβου και ιδιαίτερα στην πόλη του Αμπελώνα, μετά τη διαπίστωση πολλών κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα όπως έγραψε χθες η

«ΕτΔ».
Σήμερα η κατάσταση στον Αμπελώνα βρίσκει τους κατοίκους αλλά και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή προβληματισμένους, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι τα κρούσματα ενδεχομένως να είναι πολλά περισσότερα και να μην συνδέονται άμεσα με κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο μιλώντας χθες στην «Ε» κάτοικοι του Αμπελώνα και επαγγελματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλώνουν ότι σέβονται τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών του Κράτους, αλλά και του Δήμου Τυρνάβου, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, χθες στις 2 μετά το μετά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμπελώνα παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρα και της προέδρου της κοινότητας Αμπελώνα κ. Βούλας Τσακνάκη.
Συμμετείχαν επίσης ο κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Αστυνόμος Α’ Σεραφείμ Μπίρδας, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου κ. Βασίλης Βράκας και ο κ. Σπύρος Γκατζηρούλης, πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων Αμπελώνα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ υπήρξε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν εύλογες απορίες και προβληματισμούς.
Φυσικά, κοινή συνισταμένη των απόψεων όλων των παρισταμένων είναι η αδήριτη ανάγκη να τηρηθούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στον Αμπελώνα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Επιπλέον, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι πλήττονται σκληρά, για δεύτερη φορά σε συντομότατο χρονικό διάστημα».
Τέλος, γνωστοποίησε πως Δημοτική Αρχή και Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Αμπελώνα, σε αγαστή συνεργασία, θα διεκδικήσουν σε κεντρικό επίπεδο τη δίκαιη αποζημίωση των επαγγελματιών του Αμπελώνα.
Προηγουμένως με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι οι πολίτες από το πρωί εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ενώ γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι συστάσεις από την αστυνομία για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.
Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τυρνάβου σημείωσε ότι «υπάρχει μια ανησυχία στους κατοίκους αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, χωρίς βέβαια να επικρατεί πανικός».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ
Ο Δήμος Τυρνάβου στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού, και δη μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα, αποφάσισε ότι:
Από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 έως και τις 23 Αυγούστου 2020 οι δημότες θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου και συγκεκριμένα στα Δημαρχεία Τυρνάβου και Αμπελώνα μόνο τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 24923-50100 και μέσω email στο dimos@tirnavos.gr.
Παράλληλα, από 11-8-2020 έως και 23-8-2020 δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα Δημαρχεία σε κανέναν πολίτη.
Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα επανεξετασθούν αναλόγως της πορείας της επιδημίας στον Δήμο Τυρνάβου. Η δημοτική αρχή και όλο το προσωπικό του Δήμου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα μέτρα αυτά σε καμία περίπτωση να μην μειώσουν την άρτια και άμεση εξυπηρέτηση κάθε δημότη. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τους συνδημότες μας».
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Ακόμα, μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την Τ.Κ. Αμπελώνα από χθες 10 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου 2020, για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19 καλούνται οι δημότες της Τ.Κ. Αμπελώνα:
-Να τοποθετούν τα απορρίμματα σε καλά κλεισμένες σακούλες και μόνο εντός των κάδων απορριμμάτων.
-Να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά μόνο εντός των κάδων ανακύκλωσης και κυρίως τα χαρτοκιβώτια καλά σπασμένα.
-Για το ανωτέρω διάστημα, να μην απορρίπτουν πράσινα απόβλητα (κλαδιά, κομμένα χόρτα κ.λπ.) δίπλα σε κάδους και σε κοινόχρηστους χώρους.

ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με αφορμή τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΚΥΤ Τυρνάβου κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, στο Π.Ι. Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της 5ης ΥΠΕ από ειδικό συνεργείο απολύμανση την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ήδη από την Παρασκευή 7 Αυγούστου το ιατρείο λειτουργεί με αυξημένα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς.
Συγκεκριμένα,
- Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους όσους προσέρχονται στο ιατρείο για οποιοδήποτε λόγο.
- Η συνταγογράφηση όσων έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση με το τμήμα υποδοχής, και αποφεύγεται εκτός ειδικών περιπτώσεων η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του ιατρείου.
- Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση των «ύποπτων» περιστατικών, όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, και δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συστήνεται να παραμείνουν στο σπίτι και να επικοινωνήσουν με το ιατρείο (24920 31304) ή με τον ιατρό τους αν τα συμπτώματα επιμένουν ή αν το κρίνουν απαραίτητο και νωρίτερα.
- Η επικοινωνία με γιατρό, να είναι πιο άμεση αν τα συμπτώματα αφορούν ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα ηλικιωμένους.
Όλα τα παραπάνω μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου (τηλ. 2492-350000 και 24923-350028).

Ο κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ
Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλος Ροντούλης αναφέρει:
«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κοινότητα του Αμπελώνα, θεωρούμε επιβεβλημένη τη συγκρότηση ενός Δημοτικού Μηχανισμού Αρωγής, ο οποίος, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, θα επεξεργάζεται κινήσεις και προτάσεις ενισχύσεων, τοπικά και γεωγραφικά εντοπισμένες, συμπληρωματικές στα γενικά μέτρα που αποφασίζονται από την Πολιτεία.
Χωρίς τον προτεινόμενο Μηχανισμό, πολύ φοβόμαστε ότι οι ζημιές και οι απώλειες στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής θα είναι ανυπολόγιστες. Οι τοπικές πληττόμενες επιχειρήσεις, ήδη επηρεασμένες από τη δεκαετή κρίση και το πρώτο κύμα της πανδημίας, είναι ήδη ευάλωτες και, κατά συνέπεια, γρήγορα θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του οριστικού κλεισίματος, πράγμα που δεν το θέλει κανένας, καθόσον θα εκτινάξει το επίπεδο της τοπικής ανεργίας με όλα τα αναμενόμενα παραφερνάλια.
Μετά την κορυφαία επιλογή, που φυσικά είναι η προστασία της ζωής και της υγείας των ανθρώπων, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ακολουθήσει και η στήριξη των επιχειρήσεων, των αγροτών και της τοπικής κοινωνίας εν γένει, ώστε να μείνει και αυτή ζωντανή.
Στο πλαίσιο αυτό, εισηγούμαστε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου στην κατεύθυνση υλοποίησης του προτεινόμενου Δημοτικού Μηχανισμού Αρωγής».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass