«Νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων»

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 16:09

Στο πλευρό των επαγγελματιών που θίγονται από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, στέκεται ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την

αγωνία τους και σε περίπτωση που επιμείνει στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε, πρέπει να υπάρξουν άμεσα νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των πολλών εργαζομένων».
Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και καλεί τους πολίτες «να είναι προσεκτικοί» και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας από τη διασπορά του ιού.
Ειδικότερα το μήνυμα του δημάρχου έχει ως εξής: «Η πόλη της Λάρισας και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν ξανά, με ένταση, την πρόκληση του Covid-19. Νιώθω ιδιαίτερα ανήσυχος. Τα κρούσματα που καταγράφονται μέσα στον Αύγουστο είναι αυξημένα. Δύο φαίνεται να είναι οι κύριοι λόγοι για την αύξηση που καταγράφεται στην περιοχή μας: οι κοινωνικές εκδηλώσεις με πολυάριθμους καλεσμένους (π.χ. γάμοι) και η κινητικότητα νέων ανθρώπων κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα και να προσαρμόσουν τον προγραμματισμό τους στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας πάντα τα μέτρα που ανακοινώνονται από την Πολιτεία, όπως και τα βασικά μέτρα προστασίας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, απολυμαντικά, μάσκα όπου χρειάζεται).
Ο κορονοϊός είναι εδώ και στην κορύφωση του καλοκαιριού, μας δείχνει ποσό απειλητικός μπορεί να γίνει.
Ως γνωστόν ο Δήμος εφαρμόζει ήδη προληπτικά μέτρα, ενώ έχουν ακυρωθεί με απόφαση της Δημοτικής Αρχής όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που θα μπορούσαν να συντελέσουν στην εξάπλωση του ιού (π.χ. Παζάρι).
Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ώστε το φθινόπωρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια υπό καλύτερες συνθήκες.
Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την έκδηλη αγωνία των επαγγελματιών της εστίασης για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για περιφέρειες και περιφερειακές ενότητες, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε Λάρισας. Πολλές από τις απορίες που εκφράζουν είναι και δικές μου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία τους και σε περίπτωση που επιμείνει στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε, πρέπει να υπάρξουν άμεσα νέα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των πολλών εργαζομένων.
Σε αυτή την προσπάθεια είμαι μαζί τους!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass