Νέα πρόταση δανεισμού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ * ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 27 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ * ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2020 17:02 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Αυγ 2020 18:21
Νέα πρόταση δανείου -μειωμένου κατά 1,2 εκατ.- για την προμήθεια λιγότερων  απορριμματοφόρων λόγω ενίσχυσης του Δήμου με τεχνολογικό εξοπλισμό  μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», εισηγείται η Δημοτική Αρχή.  Η πρόταση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων  σε συνάντηση με στόχο την εύρεση κοινού τόπου Νέα πρόταση δανείου -μειωμένου κατά 1,2 εκατ.- για την προμήθεια λιγότερων απορριμματοφόρων λόγω ενίσχυσης του Δήμου με τεχνολογικό εξοπλισμό μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», εισηγείται η Δημοτική Αρχή. Η πρόταση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση με στόχο την εύρεση κοινού τόπου

Νέα πρόταση δανεισμού για την ενίσχυση του στόλου και του εξοπλισμού καθαριότητας θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή Λάρισας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα της

ΔΕΥΑΛ. Η πρόταση την οποία εισηγείται η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως με θέμα «Έγκριση όρων δανείου για τον εξοπλισμό της Δ/νσης Καθαριότητας», διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την επιχορήγηση με 1.155.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο, για την προμήθεια επτά απορριμματοφόρων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».
Ως εκ τούτου, μειωμένο είναι και το ύψος του νέου προτεινόμενου δανείου, σε σχέση με την πρώτη πρόταση δανεισμού που είχε καταθέσει η Δημοτική Αρχή (ύψους 4 εκατομμυρίων ), το οποίο ανέρχεται πλέον στα 2.796.820 ευρώ.
Παράλληλα, θα συζητηθεί και η ανάκληση της «προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας» με τη διαδικασία της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), η οποία φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρά την «εμπόλεμη» κατάσταση που επικρατεί στο σώμα για το θέμα του δανείου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, εμφανίζεται αποφασισμένος «να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την άμεση αναβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη», όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του και επαναφέρει σε νέα βάση το θέμα του δανεισμού.
Ο κ. Καλογιάννης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συζήτηση και συνεννόηση με στόχο να πείσει δυνάμεις της αντιπολίτευσης ότι η νέα πρόταση που διαμορφώνεται αποτελεί τη βέλτιστη λύση για την έγκριση αναβάθμιση της Καθαριότητας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας καλεί σε συνάντηση το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, τους επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
Η νέα πρόταση δανείου διαφοροποιείται από την αρχική τόσο στο ύψος του χρηματικού ποσού δανεισμού, καθώς μειώνεται κατά 7 απορριμματοφόρα το κόστος, όσο και στη μείωση του επιτοκίου, καθώς καταργήθηκε (μέσα στο καλοκαίρι) η εισφορά του κράτους.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο από 3,4% που ήταν στην αρχική πρόταση δανεισμού, διαμορφώνεται στo 2,8%.
Το ποσό του δανείου ανέρχεται στα 2.796.820 ευρώ με διάρκεια αποπληρωµής τα 10 έτη (σε µηνιαίες δόσεις) και αφορά στην προμήθεια 27 οχημάτων και μηχανημάτων διαφόρων τύπων και λειτουργιών.
Βάσει της εισήγησης-έκθεσης σκοπιμότητας «Ανανέωσης - αντικατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας» της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούστος, και την οποία ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τα στοιχεία που περιλαμβάνει η νέα πρόταση δανεισμού, για την άμεση ενίσχυση του στόλου καθαριότητας, αφορούν στην προμήθεια των παρακάτω οχημάτων και εξοπλισμού:
-4 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 8-10 Μ3
Ενδεικτικός προϋπολογισμός 570.400,00 ευρώ.
-3 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΣΤΕΝΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΕΣΣΑΣ, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 6 Μ3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 316.200,00 ευρώ.
-1 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΕΣΣΑΣ, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16 Μ3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 167.400,00 ευρώ.
-2 ΜΙΚΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΙΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΟΤΣΑ ~6Μ3 ΚΑΙ ΓΕΡΑΝΟ ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ.
Ενδεικτικός προϋπολογισμός 235.600,00 ευρώ.
-1 ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ~4Μ3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 210.800,00 ευρώ.
-1 ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ~6Μ3.
Ενδεικτικός προϋπολογισμός 235.600,00 ευρώ.
-1 ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ~1,5Μ3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 230.640,00 ευρώ.
-2 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΔΩΝ ~2Μ3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός436.480,00 ευρώ
-2 ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΑ 4x4. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 86.800,00 ευρώ.
-2 ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ 6/7 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΟΤΣΑ. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 99.200,00 ευρώ.
-3 ΣΑΡΩΘΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΖΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 74.400,00 ευρώ.
-3 ΑΝΑΡΡΟΦΗΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΖΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ. Ενδεικτικός προϋπολογισµός46.500,00 ευρώ.
-2 ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΠΛΥΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΙ TRAILER. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 86.800,00 ευρώ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
Ενα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη είναι «ο δημόσιος διάλογος και οι συμπεριφορές» με αφορμή όσα εξελίχθηκαν μετά από πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί έγκρισης όρων δανείου, για τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Το εν λόγω θέμα φαίνεται να εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του σώματος, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν οι επικεφαλής των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων Ρένα Καραλαριώτου, Παναγιώτης Γούλας, Νίκος Γαμβρούλας και Κώστας Βαϊούλης, με κοινή τους επιστολή, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου, μεταξύ άλλων, αιτούνταν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο «η προσβλητική συμπεριφορά στελεχών της Δημοτικής Αρχής λόγω της μη έγκρισης σύναψης δανείου από το Δ.Σ.» και ζητούσαν «την καταδίκη για τη στοχοποίηση του κ. Γούλα, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών», από έμμισθο σύμβουλο του δημάρχου Λαρισαίων».
Σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων, όπου παρέπεμψε το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκτιμήσει αν αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτιμήθηκε, ότι «ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των πολιτικών και ενδεχομένως και ποινικών δικαστηρίων», ενώ σημειώνει πως: «Η επίκληση της επιστολής ότι το ζήτημα αφορά την προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα οδηγούσε με την υιοθέτηση του τυπικού κριτηρίου (χωρίς δηλαδή ουσιαστική εκτίμηση, αλλά με βάση τον τίτλο της επιστολής) σε συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο» για να καταλήξει: «Ανήκει στη διακριτική σας ευχέρεια η υιοθέτηση του ουσιαστικού ή του τυπικού κριτηρίου, δηλαδή η εισαγωγή ή μη του θέματος ύστερα από ουσιαστική έρευνα εκ μέρους σας ή χωρίς ουσιαστική έρευνα, με κριτήριο μόνο τον τίτλο του θέματος της επιστολής... Η απόφαση δεν μπορεί να έχει εκτελεστό χαρακτήρα και τυχόν «καταδίκη» δεν μπορεί να νοηθεί με τη νομική έννοια του όρου, αλλά ως ψήφισμα – έκφραση θέσης».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass