Eιδήσεις απο τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2020 15:00

Ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Τρικάλων
ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 500.000 ΕΥΡΩ
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 498.405 ευρώ. Κύριος του έργου είναι το Επιμελητήριο Τρικάλων και δικαιούχος ο Δήμος Τρικκαίων.
«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, δημιουργήσαμε τη στρατηγική για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση 54 δημοσίων κτιρίων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 45,4 εκατομμύρια ευρώ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς μας συμβούλους, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο αναβαθμίζουμε ποιοτικά τη λειτουργία του κτιρίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προς όφελος των εργαζομένων αλλά και των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής που καθημερινά επισκέπτονται τον φορέα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το κτίριο του Επιμελητηρίου που σήμερα ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Ζ, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

 

Βελτιώνεται ενεργειακά σχολικό συγκρότημα
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ
Την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Δήμου Παλαμά» έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι και Φορέας Χρηματοδότησης ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας είναι ο Δήμος Παλαμά.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, προϋπολογισμού 45,4 εκατ. ευρώ, που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου και τις υπηρεσίες, προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Παλαμά. Είναι ένα χρήσιμο έργο με διαγενεακό αποτύπωμα, που προσφέρει σε μαθητές και καθηγητές, μια σύγχρονη, ασφαλή και φιλική για την εκπαιδευτική διαδικασία, κτιριακή υποδομή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Παλαμά, Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, σε Κατηγορία Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

 

Συνεργασία Εκπαίδευσης - Ιατρικού Συλλόγου
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συνομίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κυρίως λόγω των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν στην εκπαιδευτική κοινότητα για την πρόληψη μετάδοσης του Covid-19. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου συνεχάρη τους νέους Διευθυντές και τους ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. του ΙΣΚ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας εκδήλωσε την ενδιαφέρον του Συλλόγου ώστε να αναλάβει την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα νέα μέτρα που αφορούν στην προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού της. Για τον λόγο αυτό εστάλη από τον ΙΣΚ επιστολή στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα κοινοποιηθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές του νομού στην οποία αναφέρεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος με τη βοήθεια των μελών του θα αναλάβει την ενημέρωση των εκπαιδευτικών ,των μαθητών και των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τα μέτρα, όποτε και εφόσον αυτό ζητηθεί. Στο τέλος συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών διευθύνσεων και του ΙΣΚ στο πλαίσιο της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για ιατρικά θέματα.

 

Ετοιμασίες για το «άνοιγμα»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης συνάντησε τη Λίνα Αγγελάκη, Πρόεδρο σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον Νίκο Ζαρνακούπη, Πρόεδρο σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Μαρία Καραμπέκου, Πρόεδρο ΔΣ και Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ και τον Γιώργο Γέρμανο, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜ.
Με την προσοχή όλων στραμμένη στην ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω της πανδημίας, τονίστηκε η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, αδιάκοπη δουλειά και συνεχή επαγρύπνηση στον τομέα της καθαριότητας.
«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέτει πιο επιτακτικά από ποτέ το ζήτημα του σχολαστικού καθαρισμού των σχολείων και επιβάλλει στο προσωπικό της καθαριότητας να υπερβάλλει εαυτόν, να εργαστεί με ζήλο και μεθοδικότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου, συνεχίζοντας: «Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει οι πρόεδροι και τα μέλη των σχολικών επιτροπών, να συνεργαστούν με τους διευθυντές και τους υπευθύνους των αιθουσών προκειμένου να υπάρξει η σωστή και συνεχής ενημέρωση για τις ανάγκες σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια. Για την επιπλέον ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είμαστε διατεθειμένοι να γίνονται απολυμάνσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για την υγεία όλων μας δεσμεύομαι προσωπικά να μη γίνει καμία απολύτως έκπτωση στις παροχές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass