Αγιασμοί με γέλια, κλάματα και ...μάσκες

ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ -ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:«ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ» -ΣΤ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 20:04
Από τον αγιασμό στον 13ο Παιδικό Σταθμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο Από τον αγιασμό στον 13ο Παιδικό Σταθμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο

Με τις τσαντούλες στην πλάτη και τα παγουρίνο ανά χείρας προσήλθαν στους Παιδικούς Σταθμούς της Λάρισας οι λιλιπούτειοι μαθητές. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί της Λάρισας άνοιξαν χθες και επίσημα τις πόρτες τους, με την καθιερωμένη τέλεση

των αγιασμών και οι παιδικές φωνούλες πλημμύρισαν τα προαύλια. Γέλια, κλάματα, συγκίνηση, αλλά και το άγχος του αποχωρισμού για γονείς και παιδιά, σημάδεψαν τη χθεσινή μέρα. Εξάλλου, η μέρα που το παιδί πηγαίνει για πρώτη φορά στον Παιδικό Σταθμό, αποτελεί γι’ αυτό ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του. Του ανοίγεται ένας εντελώς καινούριος κόσμος γεμάτος από ερεθίσματα και εμπειρίες και του δίνεται η ευκαιρία να αρχίσει να προετοιμάζεται κοινωνικά και διανοητικά για τη συμμετοχή στη σχολική ζωή και στην κοινωνία γενικότερα. Φέτος η κατάσταση ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς τα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα. Οι γονείς προσήλθαν στους Παιδικούς Σταθμούς με μάσκες και η παραμονή τους ήταν κυρίως στο προαύλιο, ενώ όσοι χρειάστηκε να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις τηρήθηκε σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, παρευρέθηκε στον αγιασμό του 13ου Παιδικού Σταθμού που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
Στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς, αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι οικογένειες της Λάρισας στους Παιδικούς Σταθμούς αναφέρθηκε, ο Δήμαρχος. Ειδικότερα, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες, οι γονείς εμπιστεύτηκαν και πάλι τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το επίπεδό τους είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού. «Ο κορονοϊός υπάρχει και είναι δίπλα μας. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς», τόνισε ο κ. Καλογιάννης. Ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά απηύθυνε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη δουλειά και την αφοσίωση των στελεχών και του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ευχόμενη καλή χρονιά αναφέρθηκε ειδικότερα στα βασικά μέτρα προστασίας τα οποία φέτος λαμβάνονται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία των γονέων για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών.
ΠΛΗΡΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Σε δηλώσεις στην «Ε», η κ. Μπαξεβάνου τόνισε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί είναι έτοιμοι από κάθε άποψη (στελέχωση, υποδομές) για να λειτουργήσουν, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. «Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από το προσωπικό, αλλά και από τους γονείς που προσέρχονται για να παραδώσουν ή να παραλάβουν το παιδί τους είναι επί της ουσίας η βασική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας μας. Το θέμα της καθαριότητας ήταν πάντα προτεραιότητα για μας και για τον λόγο αυτόν υπήρχε προσωπικό σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του παιδικού, επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, ήταν και παραμένει καθημερινή ρουτίνα. Κάναμε κάποιες αλλαγές, διαρρύθμιση χώρων, κυρίως στα βρεφικά τμήματα, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ και τα παιχνίδια πλέον θα βγαίνουν τμηματικά και στη συνέχεια θα πηγαίνουν για απολύμανση, κάτι που επίσης γίνεται πάντα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον αριθμό των εγγραφών, η κ. Μπαξεβάνου σημειώνει ότι κινείται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, αν και ακόμη παραλαμβάνουν αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών, μια διαδικασία που θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.
Καταλήγοντας, τονίζει ότι «Για μας το παιδί και η ασφάλειά του είναι στην κορυφή της πυραμίδας. Έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία του Παιδικού Σταθμού. Πριν ξεκινήσουμε είχαμε συναντήσεις με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου και παιδιάτρους, προκειμένου να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους».
Παρόντες στην τελετή του αγιασμού στον 13ο Παιδικό Σταθμό ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Δεληγιάννης και οι αντιδήμαρχοι Σ. Βούλγαρης και Γ. Αλεξούλης. Μετά τον αγιασμό προσφέρθηκαν σε μικρούς και μεγάλους παγωτά, γλυκίσματα και παγουρίνο.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εως τις 10 Σεπτεμβρίου, όσοι γονείς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση για τη φιλοξενία του ή των παιδιών τους σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Παιδικό Σταθμό που επιθυμούν, ενώ οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Της Νατάσας Πολυγένη
Φωτ: Α. Παπαγεωργίου

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass