Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

ΑΝΕΠΤΥΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 16:08

Συνάντηση με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλελέρ είχε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.


Αρχικά ο Δήμαρχος, αφού τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, διαβεβαίωσε τους διευθυντές και τους προϊσταμένους ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη συνεργασία μαζί τους για την επίλυση όλων των ζητημάτων που ανακύπτουν. «Στη συνάντησή μας παρευρίσκεται ολόκληρη η ομάδα του Δήμου που ασχολείται με τα σχολεία, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε πολλά συνεργαζόμενοι» τόνισε ο Δήμαρχος. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους διευθυντές και τους προϊσταμένους ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα για να λειτουργήσουν ομαλά οι σχολικές μονάδες την 14η Σεπτεμβρίου υπό συνθήκες κορονοϊού. Θα διατεθούν μάσκες για τους μαθητές και τους καθηγητές και θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο είδη υγιεινής (αντισηπτικά, οινόπνευμα, αλκοολούχα διαλύματα, γάντια κ.λπ.). Δύο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει απολύμανση όλων των κτιρίων από ειδικό εξειδικευμένο συνεργείο. Τους ενημέρωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και θα περατωθεί εγκαίρως η διαδικασία πρόληψης των καθαριστριών τόσο πλήρους όσο και μερικής απασχόλησης.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες, το κτιριακό και τις υποδομές των σχολείων, τη μετακίνηση των μαθητών, τις προμήθειες των υλικών, την καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων και μια σειρά άλλα θέματα που σχετίζονται την εύρυθμη λειτουργία τους. Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές στους διευθυντές και τους προϊσταμένους ότι θα βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε περίπτωση τόσο αυτός όσο και οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος προκύπτει.
Οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ και δήλωσαν την πεποίθησή τους ότι αυτό το κλίμα θα διατηρηθεί και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει υπό αντίξοες συνθήκες για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Χ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, Αλ. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος της Α’/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχ. Βαρδακούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα