Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάδιζαν αμέριμνοι όταν Ι.Χ. τους εκτίναξε στον Πηνειό

Δύο 16χρονα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από ένα πρωτοφανές τροχαίο στη γέφυρα Αλκαζάρ, ενώ επέστρεφαν σπίτι τους – Το αγόρι διέφυγε τον κίνδυνο αφού νωρίτερα υποβλήθηκε σε επέμβαση – Παραμένει νοσηλευόμενη και η 16χρονη φίλη του

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 21:10

Η ζωή δύο 16χρονων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, απειλήθηκε σοβαρά προχθές βράδυ όταν μετά από ένα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο ακολουθώντας «τρελή» πορεία έπειτα από σύγκρουση, έπεσε πάνω σε πεζούς με

αποτέλεσμα τα δύο παιδιά, ενώ βάδιζαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο στη γέφυρα του Αλκαζάρ, να εκτιναχθούν και πέφτοντας από ύψος 10 μέτρων στην κοίτη του Πηνειού να τραυματιστούν βαριά.
Το ανήλικο αγόρι, με αφορμή και τα πολλαπλά κατάγματα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να διαφύγει ευτυχώς τον κίνδυνο, ενώ νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας παραμένει και η φίλη του που, επίσης ευτυχώς, τραυματίστηκε ελαφρύτερα.
Το ατύχημα σημειώθηκε στις 10.40 το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αρχιεπισκόπου Δωροθέου (σ.σ. στο τέλος δηλαδή της γέφυρας Αλκαζάρ και απέναντι από την είσοδο του Κηποθεάτρου, στο ύψος του περιπτέρου) και προκλήθηκε -κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας- από τη σύγκρουση δύο Ι.Χ. τα οποία κινούνταν στο ίδιο ρεύμα, διάσταση που αποτελεί μία από τις παραμέτρους αυτού του παράδοξου ατυχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», ένα Ι.Χ. που οδηγούσε 19χρονος Λαρισαίος ενώ κινούνταν με κατεύθυνση από την οδό Μανουσάκη (σ.σ. από τον ναό του Αγ. Χαραλάμπους) προς το κέντρο της πόλης, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δεύτερο Ι.Χ. που οδηγούσε 27χρονος Λαρισαίος ο οποίος επίσης κινούνταν επί της Γρ. Λαμπράκη με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
Κατά μία εκδοχή -αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο της έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας- το ατύχημα προκλήθηκε όταν ένας από τους δυο οδηγούς ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς κέντρο επιχείρησε να στρίψει δεξιά με κατεύθυνση την οδό Αρχιεπισκόπου Δωροθέου, οδός που επεκτείνεται παράλληλα με την κοίτη.
Λόγω της σύγκρουσης το αυτοκίνητο του 19χρονου εξετράπη δεξιά της πορείας του και ακολουθώντας μια «τρελή» πορεία, προσέκρουσε αρχικά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της Αρχ. Δωροθέου, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο παρασύροντας τα δύο παιδιά, προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης για να ακινητοποιηθεί σε τσιμεντένιο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας, το οποίο μάλιστα, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, αποκολλήθηκε και έπεσε στην κοίτη. Αλλά οι υλικές ζημιές είναι δευτερευούσης σημασίας.
Το αυτοκίνητο του 19χρονου έπεσε νωρίτερα πάνω στα δύο παιδιά ενώ αυτά βάδιζαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο -επιστρέφοντας στα σπίτια τους σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν και να πέσουν από ύψος 10 μέτρων στην κοίτη του Πηνειού ποταμού για να τραυματιστούν έτσι σοβαρά. Τα δύο παιδιά με κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο 16χρονος με αφορμή και τα πολλαπλά κατάγματα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να διαφύγει τελικά τον κίνδυνο σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις γιατρών. Στο ΠΠΓΝΛ παραμένει νοσηλευόμενη και η 16χρονη η οποία τραυματίστηκε επίσης βαριά αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον 16χρονο. Να σημειωθεί τέλος ότι από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων οι οποίοι αρχικά συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα