Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Λάρισας από το τροχαίο στο Αλκαζάρ

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για αιμοδοσία, κοσμοσυρροή στο σημείο του ατυχήματος -Ολοι προσεύχονται για την αποκατάσταση της υγείας των δύο παιδιών

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2020 21:22

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Λάρισας από το τροχαίο που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη γέφυρα του Αλκαζάρ, με θύματα δύο νέα παιδιά μόλις 16 και 15 ετών που βρίσκονται βαρύτατα τραυματισμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο

Λάρισας. Ένας περίπατος που μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα δύο παιδιά και τα πέταξε κάτω από τη γέφυρα, προκαλώντας σοκ σε όλους όσοι, εκείνη την ώρα -και ήταν πάρα πολλοί- ήταν στο σημείο. Σειρήνες, ασθενοφόρα, κλάματα νέων παιδιών που ήταν την ώρα του συμβάντος εκεί και βλέποντας τα δύο παιδιά αιμόφυρτα λύγισαν.
Η Κυριακή που ξημέρωσε χθες ήταν διαφορετική. Η κοινωνία της Λάρισας στο πόδι από το πρωί με κόσμο να σπεύδει στα δύο νοσοκομεία της πόλης να δώσει αίμα για τα χειρουργεία των δύο παιδιών, άνθρωποι που πήγαν στην εκκλησία να προσευχηθούν στην Παναγία να τα βοηθήσει, να ανάψουν ένα κερί και δεκάδες πολίτες που από το πρωί επισκέπτονται το σημείο του ατυχήματος. Παρακολουθούν βουβοί, σαστισμένοι. Άλλοι κλαίνε, άλλοι κάνουν τον σταυρό τους. Ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά τραβούν φωτογραφίες και κοιτούν με θλίψη.
Η κυρία Αναστασία που έχει το περίπτερο στην περιοχή, απέναντι ακριβώς από το σημείο του δυστυχήματος, δυσκολεύεται να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. «Από το πρωί δεν έχει σταματήσει ο κόσμος να έρχεται. Πεζοί, αυτοκίνητα, μηχανάκια θα σταματήσουν. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Το βράδυ που έγινε ήταν εδώ τα παιδιά μου, δεν μπορούν να συνέλθουν ακόμη από αυτό που είδαν» λέει χαρακτηριστικά.
Πολλοί πέρασαν για να τη ρωτήσουν τι και πώς συνέβη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι εδώ. Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και οι οδηγοί αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα. Χρειάζεται διαρκής αστυνόμευση» θα πει η κ. Αναστασία.
Όση ώρα διαρκεί η κουβέντα μας, κόσμος σταματά στο σημείο όπου έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές-απαγορευτικές κορδέλες καθώς λείπει το κομμάτι του προστατευτικού κιγκλιδώματος. Ένα μηχανάκι σταματά, ο οδηγός κοντοστέκεται. Κατεβαίνει, κοιτά κάτω και πιάνει το κεφάλι του με απόγνωση. «Δεν το χωράει ο νους μου. Έχω παιδιά στην ηλικία τους. Από τι να τα προστατέψουμε πια. Απλά περπατούσαν. Πού έφταιξαν;» λέει απευθυνόμενος σε μια κυρία δίπλα του, που κοιτά παγωμένη.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Συγκινητική και μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για αίμα. Κόσμος βρέθηκε και στα δύο νοσοκομεία και μάλιστα η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και σήμερα. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, που σε μήνυμά του έγραψε: «Προκάλεσε σοκ σε όλους μας το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ στη γέφυρα του Αλκαζάρ και το γεγονός ότι δύο νέα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά. Σε συνεννόηση με τις προέδρους της 2ης και της 3ης Κοινότητας του Δήμου μας, κυρίες Σοφία Γκουνέλα και Ειρήνη Χατζούλη, ενημερώσαμε την Αιμοδοσία του ΠΠΝΛ ότι οι τράπεζες αίματος των δύο κοινοτήτων διαθέτουν μονάδες αίματος για τη χειρουργική αντιμετώπιση της υγείας των παιδιών. Ενημερώθηκα επίσης για τη μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση συμπολιτών, συλλόγων και οργανώσεων που κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για προσφορά αίματος. Οι ευχές όλων των Λαρισαίων για αποκατάσταση της υγείας συνοδεύουν τα παιδιά».
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Σχετικά Άρθρα