Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακαινίζονται 18 παιδικές χαρές

ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 17:26

ΚΑΡΔΙΤΣA
Προχωρά η διαμόρφωση και αναβάθμιση 18 παιδικών χαρών στον Δήμο Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών στις Δ.Ε. του Δήμου Καρδίτσας» προϋπολογισμού 315.000€. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο προχωράμε ένα χρήσιμο έργο προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους παιχνιδιού με νέες και σύγχρονες δραστηριότητες» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι τοπικές κοινότητες, οι γειτονιές, ο άνθρωποι  είναι πάντα στον πυρήνα της πολιτικής, του σχεδιασμού και των έργων μας. Ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε  σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους αναψυχής, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των οικογενειών με μικρά παιδιά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο αφορά στην αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας, ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της 28492/18-5-2009 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚB 931/18-5-2009). Οι επιλεχθείσες δεκαοχτώ παιδικές χαρές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας, (Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης, Ιτάμου και Καλλιφωνίου) κοντά σε σχολικές μονάδες, πάρκα και πλατείες. Οι χώροι περιφράσσονται με περίφραξη χωρίς να απομονώνονται οπτικά από την ευρύτερη περιοχή, δημιουργούνται διακριτές ζώνες παιχνιδιού για τις δύο ηλικιακές ομάδες (νήπια και παιδιά). Σύμφωνα με τη μελέτη φύτευσης στις περιοχές επέμβασης διατηρούνται όλα τα υγιή δέντρα και προβλέπεται η φύτευση νέων φυλλοβόλων δέντρων για να εξασφαλισθεί ο σκιασμός και η αίσθηση θερμικής άνεσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης προβλέπεται χαμηλή φύτευση περιμετρικά μέσα από την περίφραξη, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Σχετικά Άρθρα