«Πρασινίζει» το Δημαρχείο Καρδίτσας

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2020 17:28

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας- πρώην Α’ Λύκειο- και η ενοποίηση του με το άλσος Παυσίλυπο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με την ολοκλήρωση του οποίου η πόλη της Καρδίτσας αποκτά έναν νέο πνεύμονα πρασίνου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.
Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Νέου Δημαρχείου Καρδίτσας (πρώην Α’ Λύκειο Καρδίτσας) και ειδικότερα στη νότια πλευρά αυτού. Σε συνολική έκταση 4.600 τ.μ. προβλέπεται φύτευση και διαμόρφωση διαδρόμων με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας νέος πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης μιας και ο χώρος βρίσκεται σε κεντροβαρική θέση στον αστικό ιστό. Επίσης θα οδηγήσει σε αισθητική ενοποίηση του χώρου του μελλοντικού Δημαρχείου με το άλσος του Παυσίλυπου.
Το έργο βρίσκεται σε συνέργεια με το έργο με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην Α’ Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass