«Ζητάμε 15μελή τμήματα στα σχολεία»

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: «ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ»

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2020 16:56

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Έντονο προβληματισμό για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Γιώργος Καραγιάννης συνεπικουρούμενος από το μέλος του Δ.Σ. κ. Διονυσία Ματιάτου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο.


Όπως επισήμανε ο κ. Καραγιάννης «ορθώς αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και ο προβληματισμός μας είναι διάχυτος για το επόμενο διάστημα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στη χώρα μας».
Αναλύοντας την επιχειρηματολογία του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας επισήμανε ότι η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τους καθηγητές να καλούνται να διδάξουν σε τμήματα 30-40 τ.μ. όπου θα βρίσκονται από 20 έως και 27 μαθητές!
Απέρριψε την επιχειρηματολογία του Υπουργείου περί 17μελών τμημάτων λέγοντας πως αυτός ο αριθμός αφορά σχολεία παραμεθόριων περιοχών και όχι πόλεων της ενδοχώρας που είναι εντελώς διαφορετικά τα νούμερα.
Επιπλέον, ο κ. Καραγιάννης μίλησε και για σοβαρά ζητήματα που θα δημιουργηθούν με τους στοιβαγμένους μαθητές στους διαδρόμους των σχολείων τον χειμώνα, τις μετακινήσεις μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων, την κοινή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο μάθημα της πληροφορικής, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να διδάξουν και να καλύψουν ώρες, αλλά και με τη χαλαρότητα που διακρίνει συνήθως τους εφήβους σε ό,τι αφορά στην πιστή τήρηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων όπως αυτά που ισχύουν λόγω της πανδημίας COVID-19.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ υπογράμμισε κλείνοντας την άμεση ανάγκη παρέμβασης του Υπουργείου Παιδείας έστω στο παρά πέντε της έναρξης των σχολικών μαθημάτων με:
- μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους,
- δημιουργία νέων αιθουσών όπου θα γίνεται η διδασκαλία των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία,
- προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης ή έστω και αναπληρωτών για την υποστήριξη των παραπάνω προτεινόμενων έκτακτων μέτρων,
- έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των επιπλέον εξόδων που απαιτούνται στα σχολεία στο πλαίσιο της υποχρεωτικής τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας,
- συχνή διενέργεια προληπτικών τέστ για COVID-19 στις σχολικές μονάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass