Ειδήσεις από την Θεσσαλία

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 16:50

Αναβαθμίζεται ενεργειακά και το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων


Με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας
ΤΡΙΚΑΛΑ
Και για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων υπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Το έργο του Δήμου Τρικκαίων αφορά στην «Ενεργειακή Αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων» με 1.200.000 ευρώ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας. Στα τεχνικά θέματα, το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε: θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μόνιμου συστήματος σκίασης, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριο συστήματος αερισμού, τοποθέτηση φωτιστικών LED.
Και στο συγκεκριμένο διδακτήριο, όπως και στο διπλανό του Λυκείου, αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης. Παράλληλα, αναμένεται η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, επομένως, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Εξοπλισμός στον ΣΜΑ Τρικάλων
Δύο νέα μηχανήματα μέσω ΕΣΠΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με δύο νέα μηχανήματα εξοπλίζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης που οδηγεί στην προμήθεια δύο ημιρυμουλκών οχημάτων με συμπίεση και ενός πολυμηχανήματος μεταφόρτωσης ειδικών απορριμμάτων προϋπολογισμού 359.600 ευρώ.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωράμε στη συμβασιοποίηση ενός χρήσιμου έργου με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία, που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του Δήμου για την καθαριότητα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε μια εποχή που χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός και απλοποίηση ενεργειών, εμείς προχωράμε συστηματικά, μεθοδικά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
Η Θεσσαλία είναι η πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, χωρίς χωματερές και χωρίς περιβαλλοντικά πρόστιμα» προσθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Ο ΣΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δημιουργείται σε γήπεδο έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στην Τ.Κ. Ριζαριού, πλησίον της πόλης των Τρικάλων, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τη μεταφορά των απορριμμάτων όλων των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, που λόγω απόστασης από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας είναι σκόπιμο να αποθέσουν τα οικιακά στερεά απόβλητα μέσω Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

 

Οδικές παρεμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ
Εργα στους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ένα νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ ξεκινά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου σε περιοχές των Δήμων Πύλης και Φαρκαδόνας.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής του έργου.
«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωράμε σε απαραίτητες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο των Δήμων Πύλης και Φαρκαδόνας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών και της διακίνησης των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου» προσθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass