Χειρουργικές προσωρινά, πάνινες αργότερα

Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή μασκών στα σχολεία -Από αύριο τα παγούρια

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 15:02

Ολοκληρώνεται σήμερα η διάθεση μασκών για μαθητές σχολείων της Λάρισας

με αφορμή και την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Η προμήθεια των πάνινων μασκών από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δεν επιτεύχθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Θεσσαλίας να διαθέσουν προσωρινά μάσκες χειρουργικού τύπου (μιας χρήσης), με τον Δήμο Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του να διευκρινίζει πως «η επιλογή της ΚΕΔΕ, με πρόταση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε κεντρική προμήθεια μασκών για όλη τη χώρα, αποδεικνύεται λανθασμένη. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση, αντιπροτείνοντας ο κάθε Δήμος να προχωρούσε σε δική του προμήθεια. Είναι σίγουρο πως οι μάσκες θα βρίσκονταν ήδη στα σχολεία».
Η διανομή των διαθέσιμων μασκών από τον Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησε προχθές, ενώ μεγάλος αριθμός διευθυντών σχολείων τις παρέλαβε χθες, διανομή που θα ολοκληρωθεί σήμερα ενώ τα παγούρια θα διανεμηθούν από αύριο.
Αναλυτικότερα από τον Δήμο Λαρισαίων σημειώνεται ότι «ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Λαρισαίων, γίνονται γνωστά τα εξής:
Στον Δήμο Λαρισαίων αλλά και στους Δήμους όλης της Θεσσαλίας, δεν έχουν φτάσει ακόμα οι πάνινες μάσκες της κεντρικής προμήθειας που γίνεται με ευθύνη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, με ευθύνη της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου Λαρισαίων και των Δήμων της Θεσσαλίας, αποφασίστηκε εναλλακτικά να διατεθούν ποσότητες χειρουργικών μασκών μιας χρήσης. (5 μάσκες ανά εκπαιδευτικό/μαθητή).
Οι συγκεκριμένες μάσκες παρελήφθησαν από τον Δήμο Λαρισαίων το μεσημέρι του Σαββάτου. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για τη συσκευασία τους για κάθε σχολική μονάδα. Ο Δήμος Λαρισαίων κάλεσε όσους διευθυντές σχολικών μονάδων θέλουν και μπορούν, να προσέρχονται στο «Χατζηγιάννειο» προκειμένου να παραλαμβάνουν τις μάσκες, διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και χθες το απόγευμα.
Η διανομή στα υπόλοιπα σχολεία θα ξεκινήσει από συνεργεία του Δήμου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί νωρίς το μεσημέρι. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε διανομή και των πάνινων μασκών όταν αυτές φτάσουν στη Λάρισα.
Συμπερασματικά, η επιλογή της ΚΕΔΕ, με πρόταση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε κεντρική προμήθεια μασκών για όλη τη χώρα, αποδεικνύεται λανθασμένη. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση, αντιπροτείνοντας ο κάθε Δήμος να προχωρούσε σε δική του προμήθεια. Είναι σίγουρο πως οι μάσκες θα βρίσκονταν ήδη στα σχολεία.ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΓΟΥΡΙΝΟ
Σε ό,τι αφορά στα παγουρίνο, η διανομή τους από τον Δήμο θα γίνει την Τρίτη, λόγω της προτεραιότητας που έπρεπε να δοθεί στην διανομή των μασκών.
Σημειώνεται πως για τις ειδικές συνθήκες που προκαλεί η πανδημία και οι αυξημένες ανάγκες για σχολαστική και επισταμένη καθαριότητα στα σχολεία, το προσωπικό καθαριότητας που διατέθηκε στον Δήμο Λαρισαίων και στο σύνολο σχεδόν των Δήμων της χώρας δεν επαρκεί. Ο Δήμος Λαρισαίων και άλλοι Δήμοι, ζητούν την κατανομή και άλλων θέσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της περιόδου.
Ευχόμαστε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Η νέα χρονιά, είναι διαφορετική και ξεκινάει με δυσκολίες. Με υπομονή και καλή διάθεση θα εργαστούμε όλοι μαζί για την αντιμετώπισή τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass