Με οδηγίες και κανόνες το πρώτο κουδούνι στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 15:03

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Ολα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς - εν μέσω

κορονοϊού - στα σχολεία της επαρχίας Φαρσάλων. Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους, έτσι ώστε να υποδεχθούν και να καθοδηγήσουν τους μαθητές, σε μια πρωτόγνωρη χρόνια, με τους περισσότερους από αυτούς, να έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός, για το πώς θα είναι η κατάσταση στις εκπαιδευτικές μονάδες, από την προηγούμενη χρόνια, ακριβώς μετά την καραντίνα.
Το Σάββατο υπάλληλοι του Δήμου παρέλαβαν 12.000 μάσκες για τις σχολικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι, σήμερα θα διανεμηθούν στα σχολεία, πέντε χειρουργικές μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, μέχρι να έρθουν στον Δήμο Φαρσάλων από τους αρμόδιους φορείς οι υφασμάτινες, γεγονός που έχει προγραμματιστεί να γίνει έως την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Οι αγιασμοί αναμένεται να γίνουν στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση των Διευθυντών με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/-τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί.
Σε κάθε τμήμα αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας, ενώ θα αναλυθούν όλοι οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και τα λοιπά μέτρα προστασίας. Μετά τον αγιασμό που θα γίνει, οι μαθητές αναμένεται να παραλάβουν βιβλία και θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα προστεί της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοπική κοινότητα Σταυρού Φαρσάλων. Ακολούθως θα μεταβεί για να τελέσει αγιασμούς στις εκπαιδευτικές μονάδες του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού στις 11:00 π.μ., στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρσάλων στις 11:45 π.μ. και στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων στις 12:20 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass