«Δεν θα εκθέσουμε τα παιδιά μας σε κανέναν κίνδυνο»

Τονίζουν γονείς υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να προσέλθει κανένας μαθητής σε καμία αίθουσα σχολείου στη χώρα μας»

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 15:04

«Δεν θα εκθέσουμε τα παιδιά μας σε κανέναν κίνδυνο» τονίζουν Λαρισαίοι γονείς

υποστηρίζοντας ότι με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους από σήμερα «δεν πρέπει να προσέλθει κανένας μαθητής σε καμία αίθουσα σχολείου στη χώρα μας».
Οι αρνητές της μάσκας αμφισβητώντας παράλληλα την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, εκφράζοντας όπως τονίστηκε «τις ατομικές μας ανησυχίες έπειτα των δεσμευτικών από την κυβέρνηση μέτρων που αφορούν την εκπαιδευτική δραστηριότητα των παιδιών μας και συναρτώνται με το υπέρτατο αγαθό, αυτό της διασφάλισης της υγείας τους».
Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις με τους διαμαρτυρόμενους γονείς να δηλώνουν ότι «δεν πρέπει να προσέλθει κανένας μαθητής σε καμία αίθουσα σχολείου στη χώρα μας. Δεν θα εκθέσουμε τα παιδιά μας σε κανέναν κίνδυνο» απαιτώντας παράλληλα τα εξής: «Να γίνει μία δημόσια επιστημονική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με όλους τους ειδικούς, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως και με κάθε τρόπο η προστασία της υγείας των παιδιών μας, πριν οδηγηθούμε σε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου με σχολικές αίθουσες να ομοιάζουν με παρακλινικές και μαθητές να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει ασθενείς!
Οι τακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης με περιορισμό ή απόκρυψη των συναισθημάτων δεν γνωρίζουμε πόσο και πώς θα επηρεάσει τον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των ανήλικων παιδιών μας και θα οδηγήσει σε καταστάσεις ψυχολογικής απορρύθμισης και ανισορροπίας σε αυτό το πρωτόγνωρο βιοϊατρικό κοινωνικό πείραμα που επιχειρείται στη χώρα μας.
Να δοθούν εγγράφως σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου, επίσημες διασφαλίσεις και απαραίτητες διαβεβαιώσεις από όλους τους θεσμικούς φορείς ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και ανεπανόρθωτες παρενέργειες στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας. Να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία από την ηλικία των 12 ετών και άνω και απαλλαγή από τη χρήση μάσκας στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 12 ετών, όπως ορίζει και ο ΠΟΥ στην έκθεσή του» καταλήγει το ψήφισμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass