Εβδομάδα Κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης

ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 17:10

Με δράσεις και παρεμβάσεις που δίνουν νέο νόημα στη βιώσιμη κινητικότητα, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και το 2020 στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Μπορεί να μην υπάρχουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών/-τριών, αλλά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχέση του περιβάλλοντος με την κίνηση στην πόλη. Το θέμα, εξάλλου, για όλη την Ευρώπη είναι «Κινητικότητα για όλους με μηδενικούς ρύπους», παραπέμποντας στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί ειδικότερα την ηλεκτροκίνηση και γενικότερα τη γνώση των πολιτών για τις υπάρχουσες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για το περιβάλλον:  παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία, ποδηλατάδα, παρουσίαση αποτρεπτικών συστημάτων στάθμευσης για ΑμεΑ και διαβάσεις, προβολές ταινίας, παρουσίαση μετρητών περιβαλλοντικών συνθηκών, αγώνες κανό, βαρκάδα, είναι ορισμένες από τις δράσεις που σχεδίασε ο Δήμος Τρικκαίων.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με υψηλούς στόχους και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η φετινή διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ πετυχημένης περσινής εκδήλωσης η οποία οδήγησε σε πρωτιά της Καρδίτσας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ 3.134 πόλεων που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Η πρωτιά αυτή έφερε και τη βράβευση της πόλης σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας.
Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιείται σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, εκτός από τις εκδηλώσεις που διαδραματίζονται και στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι και φορείς, εμπλέκοντας εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους δημότες, έχει και νέα επιτεύγματα να παρουσιάσει.
Ως σημεία κεντρικής αναφοράς θα πρέπει να αναφερθούν η καθιέρωση του «Ουράνιου Ποδηλάτη», έργο του αείμνηστου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Παντελή Σαμπαλιώτη, ως επίσημο έμβλημα πλέον του Δήμου.
Ακόμα σημαντική είναι η προσπάθεια που ξεκίνησε και σύντομα ολοκληρώνεται, για τη μείωση του ορίου ταχύτητας σε κεντρικούς τομείς της πόλης στα 30 χλμ. ώρα. Το μέτρο έχει προφανή οφέλη τόσο στη διευκόλυνση και την ασφάλεια κίνησης πεζών και ποδηλάτων, όσο και  στη μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
Επίσης με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής εγκαθίσταται σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και μέτρησης μετεωρολογικών δεδομένων.
Ένα άλλο σημείο είναι η κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων. Ήδη ο ποδηλατόδρομος επί της Ηρώων Πολυτεχνείου προχωρά ενώ προγραμματίζονται και άλλοι όπως στη Δ. Λάππα.
Τέλος ο Δήμος Καρδίτσας πιστοποιήθηκε και επίσημα ως Δήμος υποστήριξης των υπαλλήλων του που χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass