Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθινοπωρινές ταινίες στον Ληθαίο και το Μουσείο Τσιτσάνη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 19:12

ΤΡΙΚΑΛΑ
Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει το φθινόπωρο με δύο δωρεάν ταινίες!

Μετά τη θερινή απόδραση και το «σπαγγέτι γουέστερν», οι δύο ταινίες εντάσσονται στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.
Η πρώτη ταινία θα προβληθεί στον Ληθαίο ποταμό και η δεύτερη θα προβληθεί στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη!
Αναλυτικά:*Bikes Vs Cars
Tο διάσημο Bikes vs Cars, του Σουηδού Fredrik Gertten, έχει ως θέμα το ποδήλατο και πώς η χρήση του μπορεί να αλλάξει τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Από τους ακτιβιστές του Σάο Πάολο, του Τορόντο και του Λος Άντζελες που παλεύουν για τους ποδηλατόδρομους, μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου το 40% των κατοίκων κινείται καθημερινά με ποδήλατο, το Bikes vs Cars παρουσιάζει με συγκεκριμένα στοιχεία τους αγώνες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα, καθώς και τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, όχθες Ληθαίου ποταμού, κεντρική γέφυρα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
*Κλέφτες Ποδηλάτων
Ο Vittorio De Sica σκηνοθετεί την αριστουργηματική ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων», μια από τις κορυφαίες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.. Πρόκειται για το πρώτο ιταλικό road movie, μόνο που αντί για αυτοκίνητα έχει ποδήλατα!… Μια ταινία για το ποδήλατο, τη ζωή στις πόλεις, τα συναισθήματα.
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, Αυλή Μουσέιου Τσιτσάνη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά Άρθρα