Προτεραιότητα νέα πτέρυγα και αναβάθμιση υποδομών

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2020 16:10

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ένα μετωπικό νοσοκομείο που έχει προσφέρει πολλά. Η πόλη, αλλά και όλος ο νομός χρειάζονται τις υπηρεσίες του, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η νέα πτέρυγα. Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι θετική, αλλά χρειάζεται

συνολική αναβάθμιση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής ανακαίνισης, όπως και στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό, που θέτουν οι εργαζόμενοι, αφού οι ελλείψεις είναι ο λόγος που αντιδρούν στις φήμες για αλλαγή των εφημεριών. Όσον αφορά στα βαρέα-ανθυγιεινά, δημόσια έχω υποστηρίξει ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τα δικαιούνται. Άλλωστε, μετά την επέλαση του κορονοϊού, όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση και εργαζομένους του ιδρύματος.
Τα προβλήματα του ΓΝΛ, οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και η ανταπόκρισή του στην αυξημένη ετοιμότητα που απαιτείται λόγω κορονοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Θεσσαλός πολιτικός με τον διοικητή κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Χάρη Τσιλιάκο, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστα Πάνο και τον διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό.
ΑΝΟΙΞΗ ’21 ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Ο Διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των περιστατικών του Covid-19. Αναφερόμενος στον σχεδιασμό αναβάθμισης του νοσοκομείου, απέδωσε τα εύσημα στις διοικητικές, τεχνικές και ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, διότι διεκπεραίωσαν δουλειά μηνών σε ελάχιστο χρόνο, προκειμένου να υποβληθούν έγκαιρα οι προτάσεις για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στη Θεσσαλία, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, με την οποία θα εξοικονομηθεί ενέργεια, ενώ θα αλλάξει άρδην η εξωτερική όψη του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την άνοιξη του 2021 θα μπουν οι σκαλωσιές.
Όσον αφορά το έργο της νέας πτέρυγας, αυτή θα αναγερθεί με χρηματοδότηση που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και βάσει σχεδιασμού θα περιλαμβάνει τις χειρουργικές κλινικές, καρδιολογική και γαστρεντερολογική μονάδα, εφημερία ιατρών, εξωτερικά ιατρεία και τη ΜΕΘ Παίδων. Αναμένεται να ξεκινήσει κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου για την εγκατάσταση της ΜΕΘ Παίδων, ενώ υπάρχει και εναλλακτική πρόταση για εγκατάστασή της σε χώρο εντός του νοσοκομείου, με την αξιοποίηση και υπάρχουσας δωρεάς.
Ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών, κ. Απόστολος Κομνός, αφού ευχαρίστησε τον βουλευτή για τη συμβολή του στην επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο διαθέτει 16 κλίνες ΜΕΘ, οι 8 από τις οποίες διατίθενται για τα περιστατικά κορονοϊού, με δυνατότητα χρήσης επιπλέον κλινών. Τόνισε δε ότι, με την ενεργειακή αναβάθμιση και τη νέα πτέρυγα το νοσοκομείο «θα ανασάνει», ενώ επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγκαιότητας δημιουργίας ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα και ειδικά στη νέα υποδομή που προβλέπει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.
CASUS BELLI Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΓΝΛ. Η πρόεδρος κ. Έφη Χύτα, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Μπιτούλας και ο ταμίας κ. Νίκος Καρκατσέλας, έθεσαν στον βουλευτή ως σημαντικότερα προβλήματα την έλλειψη προσωπικού, την εκκρεμότητα που υπάρχει για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τις εφημερίες των νοσοκομείων. Επισήμαναν ιδιαιτέρως τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει η φημολογία περί αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος εφημεριών στα δύο νοσοκομεία της πόλης και εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους. Όπως εξήγησαν, η σοβαρή έλλειψη προσωπικού, άλλα και οι ελλιπείς υποδομές, καθιστούν την εφαρμογή ενός τέτοιου εγχειρήματος ανεδαφική και απορριπτέα από το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass