Μέσω Leader 70 νέα έργα στην Καρδίτσα

Εντάχθηκαν με απόφαση Κων. Αγοραστού

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2020 15:00

Συνολικά 70 νέα έργα εντάσσονται στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται 27 έργα δημόσιου χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.


Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έγινε στο Δημαρχείο Καρδίτσας επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΑΝΚΑ, δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, σχεδιάσαμε στρατηγικά και πετύχαμε την ένταξη όλων των ώριμων, θετικά αξιολογημένων έργων, με χρηματοδότηση 6,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα δημόσια έργα του Leader στην Π.Ε. Καρδίτσας είναι προϋπολογισμού 2,35 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα με προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία, όπως οι 18 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται στην πόλη της Καρδίτσας, το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς στην Ιτέα Δήμου Παλαμά κ.ά.
Σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πανδημίας του Covid-19, εντάσσουμε όλες τις ώριμες και θετικά αξιολογημένες προτάσεις, με υπερδέσμευση πόρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και με μεταφορά χρημάτων από την Περιφέρεια. Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, και τον υφυπουργό, Κώστα Σκρέκα, για την υπερδέσμευση πόρων ύψους 1,39 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε από την πλευρά της τη μεταφορά 1,6 εκατ. ευρώ, για να μπορέσουν να ενταχθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις. Ευχαριστώ για τη συνεργασία όλους τους εργαζομένους στην ΑΝΚΑ. Είναι σημαντικό οι προτάσεις που κατατίθενται για χρηματοδότηση να είναι ώριμες, ώστε να διευκολύνονται όλοι στην ένταξη και την υλοποίηση των έργων. Όσο πιο ώριμο και καλά προετοιμασμένο είναι το έργο, τόσο καλύτερα εκτελείται στην πορεία».

Βασίλης Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας, πρόεδρος ΑΝΚΑ: «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε μαζί με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, την ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαδικασίας για το πρόγραμμα Leader. Ως δήμαρχος Καρδίτσας και ως πρόεδρος της ΑΝΚΑ, θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Αναπτυξιακής και του Leader για τη συστηματική δουλειά που έκαναν ώστε να έχουμε αυτό το τόσο θετικό αποτέλεσμα. Επίσης θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, καθώς φρόντισε να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και για τις 70 προτάσεις που εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι με την υλοποίηση των προτάσεων, η τοπική επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία θα βγουν πολλαπλά ωφελημένες. Τέλος θέλω να υπογραμμίσω ότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη, όπως ήταν άριστη παλαιότερα στην Αντιπεριφέρεια, έτσι συνεχίζεται και σήμερα στον Δήμο Καρδίτσας, και αυτό φέρνει θετικά αποτελέσματα για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας και φυσικά για τον Δήμο Καρδίτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass