Προτεραιότητα η ψυχική υγεία

Για την κυβέρνησή μας, τόνισε η υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη από την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 19:01

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Την Καρδίτσα επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων κ. Ζωή Ράπτη μετά τη θεομηνία που έπληξε τον Νομό.


Η υφυπουργός είχε αρχικά σύσκεψη με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κεχαγιά, με τη συμμετοχή των βουλευτών κ.κ. Γιώργου Κωτσού και Ασημίνας Σκόνδρα, του Καρδιτσιώτη υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς-Ελλάδας κ. Σταύρου Παπαγεωργίου και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καρδίτσας κ. Ουρανίας Σούφλα.
Την κ. Ράπτη υποδέχθηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θωμάς Καφφές.
Εκεί συζητήθηκε η προώθηση των διαδικασιών στελέχωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος πρωταρχικά με ιατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και της Ψυχιατρικής Κλινικής με έναν ψυχίατρο, ενώ έγινε λόγος και για ανάγκη άμεσης λειτουργίας επιτροπών Ψυχικής Υγείας.
Η κ. Ράπτη επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψυχική υγεία, την πρόληψη και τις εξαρτήσεις απόρροια του οποίου ήταν – όπως είπε - ο ορισμός υπεύθυνου υφυπουργού. Η ίδια τόνισε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της άρχισε την καταγραφή όλων των αναγκών στον τομέα της ψυχικής υγείας, για να προχωρήσει η ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας του COVID-19, η ψυχική υγεία είναι σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση – τόνισε - καθώς σημειώνονται υψηλά ποσοστά κατάθλιψης και εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο κ.ά. και ζήτησε από τον κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Κεχαγιά να της στείλουν εγγράφως τις προτάσεις και τα τοπικά αιτήματα.
Ακολούθως η υφυπουργός και στη συνέχεια ο διευθυντής του Γραφείου της κ. Τσίγγανος, συζήτησαν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με στελέχη του, αλλά και εκπροσώπους δομών ψυχικής υγείας και πρόληψης του Νομού Καρδίτσας για την οργάνωση κλιμακίων στήριξης των πληγέντων από τη θεομηνία.
«Παράλληλα με την πανδημία η καταστροφή που προκάλεσε ο «Ιανός» απαιτεί την άμεση παρουσία μας κοντά στους ανθρώπους που έχασαν περιουσίες και τα σπίτια τους από την πλημμύρα» υπογράμμισε η κ. Ράπτη.
Η υφυπουργός ξεναγήθηκε στη συνέχεια στην Ψυχιατρική Κλινική και ακολούθως πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της Καρδίτσας, μίλησε με πληγέντες και επισκέφθηκε ανθρώπους που έμειναν άστεγοι από τη θεομηνία σε ξενοδοχεία που φιλοξενούνται προσωρινά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass