Αυξημένες επιχορηγήσεις στους πληγέντες

Μετά από παρέμβαση Κ. Τσιάρα για τον Ν. Καρδίτσας - Καταγραφή ζημιών από κλιμάκια

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 17:01

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας)
Μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα, αυξήθηκαν τα ποσά έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τον Νομό.


Έτσι, αντί του 1 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Μουζακίου θα λάβει επιχορήγηση 2,5 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Καρδίτσας θα λάβει επιχορήγηση 4,5 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Σοφάδων θα λάβει 2 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Παλαμά θα λάβει επιχορήγηση 1,3 εκατ. ευρώ.
Με αντίστοιχες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Αργιθέας θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 600.000 ευρώ και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ
Εντωμεταξύ, με το πρώτο φως της Δευτέρας 21/9/2020, κλιμάκια του Δήμου Καρδίτσας ξεκίνησαν στο κέντρο, τις συνοικίες και τα χωριά να καταγράψουν τις ζημιές. Τα κλιμάκια πάνε πόρτα - πόρτα και καταγράφουν ζημιές στην οικοσκευή για να δοθούν αποζημιώσεις. Η καταγραφή αφορά μόνο σε νοικοκυριά. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα. Η διαδικασία είναι απλή και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς επλήγησαν χιλιάδες κατοικίες. Στην περίπτωση που κάποιος δεν βρίσκεται στο σπίτι του, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να μεταβεί στα ΚΕΠ, να υποβάλει μία απλή αίτηση και το κλιμάκιο θα περάσει από το σπίτι του αφού συνεννοηθεί μαζί του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν καταγραφεί και το τελευταίο πληγέν νοικοκυριό του Δήμου Καρδίτσας.

 

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με τους αρμόδιους φορείς στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας, ο Ε.Ε.Σ ανταποκρίνεται άμεσα.
Ο Οργανισμός αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια η οποία θα παραδοθεί αύριο το πρωί αποτελούμενη από 1.000 κουβέρτες, νερά, δέματα ξηράς τροφής και είδη προσωπικής υγιεινής. Παράλληλα, 10 Σαμαρείτες - Διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο για εκτίμηση αναγκών και παροχή βοήθειας σε κάθε περίσταση.
Ο Ε.Ε.Σ καλεί όποιον επιθυμεί να προσφέρει κάποιο από τα παρακάτω είδη:
* Αλεύρι
* Ζυμαρικά
* Όσπρια
* Γάλα εβαπορέ
* Σκόνη γάλακτος (για παιδιά)
* Κονσέρβες (παντός τύπου)
* Δημητριακά
* Παξιμάδια.
Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Κεντρικής Αποθήκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 07:30 – 14:30) στη διεύθυνση Άστρους 111-113, Κολωνός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass