Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συστηνόταν ως «αντιδήμαρχος Φαρσάλων»...

Μετά την κακοκαιρiα ενέσκηψε στην περιοχή κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 20:25

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου
Δεν τους φτάνουν οι έννοιες από τις πλημμύρες και τα βάσανα στα Φάρσαλα, έχουν στο κεφάλι τους και τους επιτήδειους απατεώνες που βρίσκουν αφορμή να αδράξουν την ευκαιρία, από την απόγνωση κατοίκων και επιχειρηματιών μετά τη φονική καταστροφή

στην περιοχή για να τους ξεγελάσουν.
Συγκεκριμένα, χθες ξανά έκαναν την εμφάνισή τους, με το γνωστό κόλπο μέσω τηλεφώνου, όπου, επικαλούμενοι ταυτότητα υπαρκτού προσώπου, εμφανίζονταν σε επιχειρηματίες της περιοχής. Αυτή τη φορά συστηνόταν κάποιος ως «αντιδήμαρχος Φαρσάλων», μη γνωρίζοντας όμως ότι έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων από τις αρχές του μήνα.
Το κόλπο γνωστό: τηλεφωνούν οι επιτήδειοι από κινητό τηλέφωνο σε επιχειρηματίες της περιοχής, ζητώντας να εκτελεστεί παραγγελία ύψους 300-400 ευρώ. Επικαλούμενοι ως πρόσχημα, ότι έχουν δουλειές, δηλώνουν ότι θα στείλουν τα χρήματα με κατάθεση στην τράπεζα. Στη συνέχεια επικοινωνούν ξανά, λέγοντας ότι έκαναν λάθος στην πληκτρολόγηση του ποσού και ότι δήθεν έβαλαν 4.400 ευρώ, αντί για το αρχικό ποσό, ζητώντας παράλληλα να επιστρέψει ο επιχειρηματίας πίσω τα 4.000 ευρώ της διαφοράς. Για να τους πείσουν μάλιστα, στέλνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα πλαστό τραπεζικό έμβασμα, στο οποίο φαίνεται η δήθεν μεταφορά χρημάτων. Κανείς από τους επιχειρηματίες δεν ξεγελάστηκε στα Φάρσαλα, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό, οι όποιες προσπάθειες των επιτήδειων απατεώνων.
Για την καλοστημένη απάτη και δράση έχει ενημερωθεί το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σχετικά Άρθρα