Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση στο 100% των καταστροφών

Ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας από την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 17:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Την εικόνα της πόλης και γενικότερα του Δήμου Καρδίτσας μετά την πλημμύρα μετέφερε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στον γ.γ. του ΚΚΕ κ. Δημ. Κουτσούμπα με τον οποίο συναντήθηκε χθες.


Όπως είπε ο Δήμαρχος η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς καταστράφηκε σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της πόλης, πλημμύρισαν χιλιάδες νοικοκυριά στην πόλη και στα χωριά, καταστράφηκαν υποδομές και οι ζημιές είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων. «Εκείνο που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή είναι η κρατική μέριμνα για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Χρειαζόμαστε αποζημιώσεις χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες χρειάζονται άμεσα κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους. Είναι χτυπημένοι από την πανδημία, από τα μνημόνια και τώρα από την πλημμύρα. Για τον λόγο αυτόν ζητούμε τη μέριμνα της Πολιτείας και φυσικά και τη δική σας βοήθεια» κατέληξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ στη συνέχεια συναντήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, περιόδευσε σε πληγείσες επιχειρήσεις, μίλησε με πλημμυροπαθείς και συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων στο αίθριο της δημοτικής αγοράς, όπου συζήτησε με πολίτες.
«Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Θα επαναλάβω ότι αυτήν η ώρα, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες, και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.
Τον γ.γ. του ΚΚΕ συνόδευαν ο βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάσος Τσιαπλές και κομματικά στελέχη.

Σχετικά Άρθρα