Λ. Μενδώνη: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να σωθούν αρχαία και έργα τέχνης

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν Αρχαιολογικό Μουσείο και Πινακοθήκη Καρδίτσας

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2020 15:10

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει ό,τι πρέπει για να σωθούν αρχαία και έργα τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές», δήλωσε από την Καρδίτσα χθες η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη.


Ειδικότερα, για το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, όπως είπε η Υπουργός, είχε συνεχή επαφή με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κ. Μαρία Βαϊοπούλου από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όμως το ύψος του νερού στο Μουσείο έφτασε μέχρι και τα 2,5 μέτρα με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι όλο το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου με επικεφαλής τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για να γίνει ότι χρειάζεται προς γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η κ. Μενδώνη επισήμανε την ανάγκη εκπόνησης ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου Προστασίας του Μουσείου και των έργων τέχνης της Πινακοθήκης.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να υπολογιστεί το κόστος αποκατάστασης των πληττόμενων ευρημάτων, έργων, εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Το αναγκαίο ποσό θα οριστικοποιηθεί και θα διατεθεί για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.
Η Υπουργός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο ο οποίος βρέθηκε για λίγο στην Πινακοθήκη και στη συνέχεια αναχώρησε για την πόλη όπου συντονίζει ενέργειες του μηχανισμού του Δήμου Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass