Χρηματοδοτική ώθηση σε 64 ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια

ΑΠΟ ΤΟ LEADER ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 16:02

Την ένταξη 64 νέων επενδυτικών σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,96 εκατομμυρίων ευρώ, στο πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το πρόγραμμα που στον νομό Λάρισας

διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ Α.Ε., οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, 2014-2020, σχεδιάσαμε και πετύχαμε την ένταξη 64 νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση 7,96 εκατ. ευρώ» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα για τη χορήγηση χρηματικής υπερδέσμευσης, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εντάξουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων από όσες προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και να στηρίξουμε στην πράξη την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
Ειδικότερα, η ένταξη των πράξεων στον Πίνακα ανά Υποδράση, αφορά στο Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων» (Ιδιωτικές Παρεμβάσεις)», του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του ΠΑΑ 2014-2020. Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 7.960.691,75 ευρώ και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass