Στέλνουν στην Καρδίτσα νερό και τρόφιμα από όλη την Ελλάδα

Επιχειρήσεις, Δήμοι και Περιφέρειες για τους πλημμυροπαθείς

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 15:15

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι αποστολές τροφίμων εμφιαλωμένου νερού και ειδών πρώτης ανάγκης από Περιφέρειες, Δήμους και επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες από όλη τη χώρα προς τους Καρδιτσιώτες πλημμυροπαθείς.


Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας στο πρώην στρατόπεδο «Λουμάκη», υπάρχει μεγάλη κίνηση πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευθούν κυρίως εμφιαλωμένα νερά καθώς με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Καρδίτσας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «...κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια να καθαριστεί η διώρυγα, που εκκινεί από τον ΥΗΣ και προσάγει το νερό στην αναρρυθμιστική λίμνη, από φερτά υλικά και λάσπη που εισήλθαν λόγω παρείσφρησης σε αυτή απόνερων χειμάρρου. Δεδομένη θεωρείται και η υποβάθμιση του νερού της λίμνης Πλαστήρα. Τα διυλιστήρια νερού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση κατά την οποία θα ξεπεραστούν κατά πολύ οι παράμετροι σχεδιασμού της εγκατάστασης. Η θολότητα θα αυξηθεί προκαλώντας οργανοληπτική υποβάθμιση αλλά και μείωση της διυλιστικής ικανότητας των φίλτρων. Υπάρχει λοιπόν ενδεχόμενο ανεπαρκούς ποσότητας... Ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ροή του νερού στα δίκτυα των Δ.Κ. και Τ.Κ. που υδρεύονται από τον Σύνδεσμο, διαβεβαιώνουμε ότι η θολότητα θα οφείλεται σε αργιλοπυριτικά και σιδηροπυριτικά (λάσπη), το νερό δεν θα ενέχει καμιά επικινδυνότητα -ασφαλές από μικροβιολογικής άποψης- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεπιφύλακτα για όλες τις οικιακές χρήσεις και με σχετική επιφύλαξη όσον αφορά την πόση, και πάλι μόνο εξαιτίας της οργανοληπτικής υποβάθμισης και όχι εξαιτίας υπέρβασης χημικών παραμέτρων πολλώ δε μάλλον μικροβιολογικών».
Βέβαια αρκετοί είναι οι πλημμυροπαθείς που προμηθεύονται τρόφιμα, ενώ οι άστεγες οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης.
Ο Δήμος Καρδίτσας ξεκίνησε τη διανομή μερίδων φαγητού σε πλημμυροπαθείς από κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ υπάλληλοι και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μοιράζουν σάντουιτς και νερά σε επαγγελματίες που καθαρίζουν όλη μέρα τα καταστήματά τους.
Παράλληλα, εισέρχεται στο πεδίο της διανομής τροφίμων και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η οποία συγκεντρώνει επίσης τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη από δωρεές τα οποία θα διανείμει σε όλους τους πληγέντες περιφερειακούς Δήμους σε συνεννόηση με τις Δημοτικές Αρχές και τους προέδρους των χωριών.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass